Daugavas stadionu saglabās kā valsts nozīmes kultūras un sporta centru

Šodien, 28.decembrī, Ministru Kabinetā (MK) apstiprināts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātais informatīvais ziņojums „Par Daugavas stadiona turpmāko attīstību un apsaimniekošanu”, kā arī apstiprināts MK rīkojuma projekts par atteikumu nodot privatizācijai valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions” kapitāla daļas.

Valdība uzdevusi Izglītības un zinātnes ministrijai izstrādāt un līdz 2012.gada 1.martam noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā iesniegt nepieciešamos tiesību aktu projektus, lai nodrošinātu Daugavas stadiona ieguldīšanu valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions”” pamatkapitālā.

Vienlaikus ar informatīvo ziņojumu valdība šodien pieņēma zināšanai IZM kopīgi ar sporta nozares sociālajiem partneriem izstrādātās valsts intereses Daugavas stadiona turpmākai attīstībai, kuras saskaņotas ar visām iesaistītajām sporta federācijām, kā arī Kultūras ministriju un Valsts izglītības satura centru.

Valsts interesēs Daugavas stadionu ir saglabāt kā valsts nozīmes kultūras un sporta centru, kuram likumā „Par nacionālās sporta bāzes statusu” noteiktā kārtībā piešķirts nacionālās sporta bāzes statuss. Daugavas stadionā arī turpmāk jānotiek treniņiem un sacensībām dažādos sporta veidos, vispārējiem un skolēnu deju svētkiem, koncertiem, izstādēm un citiem masu pasākumiem. Daugavas stadionā ikvienam interesentam jādod iespēja pavadīt brīvo laiku, iesaistoties organizētās vai individuālās fiziskajās aktivitātēs, izmantojot sporta bāzes piedāvātās iespējas. Saskaņā ar valsts interesēm, ir jāsakārto Daugavas stadiona nekustamais īpašums.

Daugavas stadiona turpmāko attīstību īstermiņā nosaka divi mērķi - 2012.gada Olimpiskās spēles Londonā un 2013.gada Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki. Ņemot vērā faktu, ka tuvākajos gados no valsts puses Daugavas stadiona attīstībai papildus valsts budžeta līdzekļus piešķirt nebūs iespējams, ir jāmeklē risinājumi, kas ļautu perspektīvā attīstīt Daugavas stadionu atbilstoši valsts interesēm, kuras vienlaikus nosaka Daugavas stadiona turpmāko attīstību ilgtermiņā.

Ievērojot Daugavas stadiona nozīmi valsts sporta politikas mērķa sasniegšanā, Daugavas stadiona turpmāko attīstību arī turpmāk pārraudzīs par sporta nozari atbildīgā valsts pārvaldes iestāde – Izglītības un zinātnes ministrija.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais