Ūdensvada plīsuma dēļ pātraukto tramvaju kustību atjaunos pāris stundu laikā

Plīsušais ūdensvads Pārdaugavā, Uzvaras bulvāra un Kuģu ielas krustojuma rajonā, ir sekmīgi salabots. Patlaban tiek aizbērta remontdarbu bedre, bet tramvaju kustība notikuma vietā tiks atjaunota tuvāko divu līdz trīs stundu laikā, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas ūdens" sabiedrisko attiecību speciālists Arturs Mucenieks.

"Šobrīd ir sākta remonta bedres aizbēršana. Avārija ir novērsta, ir pārbaudīta ūdens plūsma, un viss apliecina to, ka remonts ir pabeigts sekmīgi. Patlaban tiek bērta smilts, pēc tam tiks bērtas šķembas un atjaunota asfalta sega," pastāstīja "Rīgas ūdens" pārstāvis.

Asfalta seguma atjaunošana Kuģu ielā varētu tikt pabeigta šovakar ap plkst.21 vai 22, savukārt tramvaju kustību varēs atjaunot nedaudz ātrāk - pēc divām līdz trīs stundām, kad būs pabeigta sliežu atkausēšana. Kā skaidroja Mucenieks, plīstot ūdensvadam, sliedes applūda, bet tagad tās tiek atkausētas.

Kā ziņots, naktī uz svētdienu Pārdaugavā, Uzvaras bulvāra un Kuģu ielas krustojuma rajonā, plīsa 400 milimetru ūdensvads. Šīs avārijas dēļ neviena saimniecība bez ūdensapgādes nepalika, taču notikuma vietā nācās slēgt transportlīdzekļu, tai skaitā tramvaju kustību.

Kā aģentūru LETA informēja "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis, avārijas dēļ tika noteiktas izmaiņas tramvaju kustībā.

Līdz brīdim, kad varēs atjaunot kustību pa sliežu ceļu Uzvaras bulvārī, 2. un 4.maršruta tramvaji no galapunktiem "Tapešu iela" un "Imanta" šodien kursē pa maršrutu līdz Uzvaras bulvārim, tālāk pa O.Vācieša ielu, F.Brīvzemnieka ielu, Vienības gatvi līdz apgriešanās lokam Tipogrāfijas ielā jeb bijušam 4.tramvaju depo un atpakaļ. Ne 2., ne 4.maršruta tramvaji uz centru nekursē.

5.maršruta tramvaji kursē no 13.janvāra ielas līdz galapunktam "Mīlgrāvis" un atpakaļ līdz 13.janvāra ielai. 5.maršruta tramvaji uz un no galapunkta "Iļģuciems" nekursē.

10.maršruta tramvaji kursē pa maršrutu līdz Uzvaras bulvārim, tālāk pa Slokas ielu, Dagmāras ielu, Lilijas ielu līdz 5.maršruta tramvaja galapunktam "Iļģuciems" un atpakaļ uz galapunktu "Bišumuiža". Arī 10.maršruta tramvaji uz centru nekursē.

Uzņēmums ir noorganizējis speciālu bezmaksas autobusu maršrutu "Centrāltirgus - Āgenskalna tirgus". Autobusi kursē ar desmit minūšu intervālu no tramvaju pieturvietas "Centrāltirgus" pa Centrāltirgus ielu, 11.novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Bāriņu ielu līdz pieturvietai "Āgenskalna tirgus". Uz centru autobusi kursē pa Bāriņu ielu, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu, 11.novembra krastmalu, 13.janvāra ielu un Prāgas ielu.

Pasažieri, kuriem iegādātas mēneša braukšanas biļetes 2., 4., 5. un 10.tramvaju maršrutam vai visiem tramvaju maršrutiem, var tās izmantot paralēlajos trolejbusu un autobusu maršrutos, braucienu nereģistrējot. Pārējiem pasažieriem norēķinu kārtība saglabājas nemainīga.

Trolejbusu un autobusu kustība virzienā uz Pārdaugavu nav mainīta, savukārt virzienā uz centru ir slēgta pieturvieta "Kuģu iela", tādēļ trolejbusi un autobusi to apbrauc pa Valguma ielu, tālāk nogriežoties uz Akmens tiltu.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais