Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pirmajā darba biržā Ukrainas iedzīvotājiem piedāvātas 177 vakances; nākamais pasākums - 9.jūnijā

© Pixabay

Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem Kaļķu ielā 1 ceturtdien 26. maijā notika pirmā darba birža, kurā ar saviem darba piedāvājumiem iepazīstināja Rīgas kapitālsabiedrības.

Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem notiks darba birža

Biržā piedalījās Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas Dzemdību nams”, SIA "Rīgas veselības centrs", SIA “Rīgas satiksme”, SIA “Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs”, SIA “Rīgas 2. slimnīca”, SIA “Rīgas meži”, SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”, kopā piedāvājot 177 vakances.

Par darba tiesību jautājumiem, darba līgumiem un citiem nodarbinātības jautājumiem biržas dalībniekus konsultēja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) speciālisti. NVA arī ikdienā Rīgas atbalsta centrā nodrošina konsultācijas par darba iespējām Latvijā.

Pirmo darbu biržu apmeklēja ap 300 interesentu. Vislielākā interese bija par SIA “Rīgas satiksme”, SIA “Rīgas meži” un SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” darba piedāvājumiem.

Darba biržas mērķis ir nodibināt tiešu kontaktu starp darba devējiem un darba meklētājiem. Kā atzina uzņēmumi, kas piedalījās darba biržā, šī ir vēl viena iespēja atbalstīt Ukrainas civiliedzīvotājus, palīdzot atrast darbu, taču arī uzņēmumam šāds pasākums ir ieguvums. Dažu stundu laikā Rīgas kapitālsabiedrību darba piedāvājumiem pieteicās ap 100 kandidātu, ar kuriem uzņēmumi turpinās pārrunas par darba uzsākšanu.

Nākamais darba biržas pasākums notiks 9. jūnijā.