Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā sāks izmaksāt pabalstu privātpersonām, kuras izmitina bēgļus no Ukrainas

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Jau tuvākajās dienās Rīgā varētu sākt izmaksāt pabalstu privātpersonām, kas brīvprātīgi izmitina bēgļus no Ukrainas, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola (K).

Nepieciešamais lēmums par pabalsta izmaksas kārtību tikšot pieņemts šodien Rīgas domes sēdē, deleģējot mājokļu un vides departamentu izskatīt iesniegumus un piešķirt pabalstus.

Iesniegumi šī pabalsta saņemšanai būs jāiesniedz apkaimju iedzīvotāju centros.

Par pirmo vienu personu pienākas 100 eiro pabalsts, bet par katru nākamo - 50 eiro, taču maksimālais atbalsta apmērs noteikts 500 eiro.

Pēc tam, kad tiks sakārtota šī valsts piešķirtā pabalsta izmaksa un mehānisms sāks strādāt, Rīgā plānots iedzīvināt vēl vienu atbalsta mehānismu, kas paredz trīspusējā līguma slēgšanu par bēgļu izmitināšanu.

Šim mehānismam noteikts maksimālais atbalsta apmērs - 400 eiro, ar kuriem plānots kompensēt īres maksu un komunālos maksājumus. Turklāt atbalsta saņēmējam būs jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā un jāsamaksā 10% nodoklis.

Ozola informēja, ka pēc pašvaldības aplēsēm pašvaldībai šī atbalsta izmaksai būs nepieciešami 1,8 miljoni eiro.

Ka ziņots, līdz 24.maijam Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem reģistrēti 15 034 cilvēki, šodien žurnālistus informēja Rīgas domē.