Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Virs Vecāķu pludmales atpūtnieku galvām vasarā lidināsies drons

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Rīgā, Vecāķu pludmalē, drošību uzraudzīs ar bezpilota lidaparātu, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Piektdien Rīgas pašvaldības policija (RPP) un Mājokļu un vides departaments Rīgā oficiāli atklāja peldsezonu visās galvaspilsētas peldvietās. Rīgā kopumā ir deviņas peldvietas - Daugavgrīvā, Vakarbuļļos, Vecāķos, Rumbulā, Bābelītī, Ķīpsalā, Ķīšezerā, Lucavsalā un Lucavsalas līcī.

Šogad galvaspilsētas peldvietās uzstādītas 12 jaunas pārģērbšanās kabīnes - sešas Vakarbuļļu peldvietā, četras - Daugavgrīvā un divas kabīnes Ķīpsalā. Vecāķos šogad arī izvietotas jaunas pastaigu laipas, kā arī papildus izvietota jauna un plaša pārģērbšanās kabīne cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Savukārt Vakarbuļļu peldvieta šogad labiekārtota ar papildu septiņiem divpusējiem atpūtas soliem.

Daugavā pie Vanšu tilta esošā peldvieta "Ķīpsala" šomēnes pievienota oficiālo peldvietu sarakstam, tādējādi Rīgā tagad ir astoņas oficiālas peldvietas.

Rīgas oficiālajās peldvietās darbojas RPP glābšanas stacijas, pludmalēs peldsezonas laikā izvietoti sanitārie mezgli, atkritumu konteineri, uzstādītas pārģērbšanās kabīnes, katru dienu tiek veikta atkritumu savākšana, divas reizes mēnesī - smilts virskārtas irdināšana, peldēšanas zona tiek norobežota ar bojām. Vairākās peldvietās ierīkoti pludmales volejbola laukumi, bērnu rotaļu laukumi un āra vingrošanas iekārtu kompleksi. Pagaidām oficiāla statusa nav peldvietai Ķīšezerā, bet arī pie tās darbojas glābšanas stacija.

Divās Rīgas pludmalēs - Vecāķos un Vakarbuļļos - arī šogad plīvos Zilais karogs, kas ir apliecinājums starptautiskiem vides standartiem un pašvaldības veikto labiekārtošanas darbu kvalitātei.

Saskaņā ar Rīgas pašvaldības policijas informāciju, RPP glābēji pērn izglāba piecus slīkstošus peldētājus, medicīnisko palīdzību sniedza 95 atpūtniekiem, kā arī atrada un vecākiem nodeva 20 nomaldījušos bērnus.

Policija arī atgādina, ka atpūta pie ūdens nav savienojama ar alkoholu - alkohola lietošana peldvietā ir ne tikai administratīvais pārkāpums, bet arī bīstama, jo nereti alkohola reibumā atpūtnieki mēdz uzvesties pārgalvīgi, apdraudot savu dzīvību un veselību. Turklāt slāpju veldzēšana ar alkoholiskiem dzērieniem patiesībā panāk pretēju efektu, proti, alkohols veica atūdeņošanos, kas savukārt rada pārkaršanas riskus saulainā laikā.