Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Viena persona gūlusies uz ceļa ar mērķi traucēt gājiena dalībniekiem; kopumā 8 aizturētie

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Šodien, 20. maijā, no pulksten 18.10 līdz aptuveni 19.10 norisinājās gājiens no Brīvības pieminekļa līdz Sakuras dārzam, kurā pēc tam notika koncerts.

Šī pasākuma laikā Valsts policija kopā ar Rīgas pašvaldības policiju un citiem atbildīgajiem dienestiem nodrošināja sabiedrisko kārtību un drošību. Aizvadītais pasākums ir vērtējams kā mierīgs.
Kopumā administratīvā kārtā aizturētas astoņas personas, kurām ir uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi. Tāpat saukti pie administratīvās atbildības divi bezpilota lidaparāta piloti.
Lielākā daļa aizturēto personu ir par sīko huligānismu. Trīs dažādas personas rādīja nepiedienīgus žestus gājiena dalībniekiem no sabiedriskā transporta. Savukārt viena persona, kura arī atradās sabiedriskajā transportā, rādīja telefonā atvērtu Krievijas karoga bildi gājiena dalībniekiem. Vēl cita persona gulēja uz ceļa gājiena maršrutā, ar mērķi traucēt gājienu.
Ap pulksten 19.35 fiksēts vīrietis, kurš koncerta norises vietā izkliedza apkārtējiem veltītus, necenzētus vārdus, persona aizturēta un uzsākts administratīvais process par sīko huligānismu, kā arī par nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām.
Savukārt ap pulksten 20.00 pasākuma norises vietā tika aizturētas divas personas par atrašanos publiskā vietā alkohola reibumā.
Bez tam pasākuma laikā ir noskaidroti un saukti pie administratīvās atbildības divi bezpilota lidaparāta piloti par veiktajiem pārkāpumiem.
Policija vērtē aizvien atsevišķi notiekošās situācijas un turpina strādāt pastiprinātā režīmā.