Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Saistībā ar rītdien gaidāmo gājienu līdz "uzvaras" piemineklim policija izplata paziņojumu; objektam nedrīkstēs tuvoties

© Valsts policija

Saistībā ar rīt, 20. maijā, pieteikto pasākumu, kurā pulcēsies liels skaits iedzīvotāju gājienā no Brīvības pieminekļa līdz Sakuras dārzam, Valsts policija ir gatava nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību gan gājiena laikā, gan pēcāk plānotā koncerta norises vietā Sakuras dārza apkārtnē, vēsta policijas ieraksts facebook. 

Tiks sekots līdzi tam, lai netiktu pieļautas iespējamas provokācijas un drošības apdraudējums, tostarp arī pret pašiem gājiena dalībniekiem pasākuma norises vietās. Ir iesaistīti plaši policijas spēki no dažādām struktūrvienībām un policija strādās kopā ar drošības iestādēm pēc iepriekš izstrādāta plāna.
Tāpat Valsts policija vērš pasākuma dalībnieku uzmanību, ka netiks pieļauta iedzīvotāju pulcēšanās vai tuvošanās Uzvaras parka objektam tuvāk par 200 metriem, atbilstoši likuma “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” 8. pantam, kurā teikts, ka pulcēšanās vieta un gājiena maršruts jāizraugās tā, lai plānotais pasākums nenotiktu tuvāk par 200 metriem no jebkura Latvijas teritorijā esoša padomju armiju vai tās karavīru uzvaru un piemiņu slavinoša pieminekļa un pēc iespējas mazāk traucētu transporta un gājēju kustību.
Valsts policija aicina nekādā gadījumā neveikt likumpārkāpumus, tostarp neizvērst huligāniska rakstura darbības ne pret personām, ne pret infrastruktūru. Tāpat personām, kas attaisno, slavē militāro agresiju Ukrainā, padomju okupāciju un veic citas līdzīgas darbības, jārēķinās, ka pret to nebūs policijas tolerances! Šādām darbībām Latvijā nav vietas un tās netiks pieļautas. Atgādinām, ka totalitāro režīmu simbolu izmantošana publiskā vietā arī ir sodāma.
Valsts policija vērš uzmanību, ka par pretlikumīgām darbībām, kara un agresijas slavināšanu, huligānisku darbību veikšanu draud gan administratīvā, gan kriminālatbildība. Savukārt par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu vai nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu piemērojama kriminālatbildība, kas var rezultēties ar brīvības atņemšanu.
Gājiena sākums plānots pulksten 18.00 no Brīvības laukuma, tālāk virzoties pa Kaļķu ielu, pāri Akmens tiltam, uz Uzvaras bulvāri, tālāk pa Slokas ielu līdz Uzvaras parkam.
Šajā maršrutā no aptuveni pulksten 18.10 līdz gājiena beigām, atbilstoši nepieciešamībai, policija slēgs gājēju un transportlīdzekļu satiksmi, izņemot sabiedriskā transporta kustību, tomēr jārēķinās, ka uz brīdi norādītajā laikā maršrutā un tā šķērsojošo ielu krustojumos var tikt apturēta sabiedriskā transporta satiksme, ja tas būs nepieciešams gājiena dalībnieku drošībai.