Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lucavsalā plāno izbūvēt jaunas ielas

© Pixabay

Lucavsalā plāno izbūvēt jaunas ielas 1,3 kilometru garumā, šodien lēma Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Kā informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, projekta gaitā plānots izbūvēt Laivu ielas turpinājumu 650 metru garā posmā ar apgriešanās laukumu, kā arī jaunu ielu aptuveni 660 metru garā posmā no Lucavsalas ielas līdz Laivu ielai. Tādējādi izbūvēto ielu kopgarums būs 1310 metri.

Laivu un jaunajā ielā, kurai vēl nav piešķirts nosaukums, paredzēts veidot divvirzienu satiksmi, kā arī būvprojekts paredz izbūvēt divas sabiedriskā transporta pieturvietas iekškvartāla ielā ar apgriešanās laukumu. Laivu ielai gar brauktuves vienu pusi, atdalītu ar zaļo zonu, virzienā no Salu tilta uz Dienvidu tiltu, iecerēts izbūvēt kopīgu gājēju un velosipēdu ceļu ar dalītu satiksmi.

Tāpat būvprojektā paredzēts izbūvēt slēgtas lietus ūdens kanalizācijas sistēmu un ielu apgaismojumu, kā arī veikt esošās gaisvadu elektropārvades līnijas posma pārbūvi kabeļlīnijā un sakaru kanalizācijas izbūvi.

Patlaban notiek līguma slēgšanas process ar AS "Ceļu pārvalde" par kopējo līguma summu 2,4 miljoni eiro apmērā.

Projekta realizācijai plānots Valsts kasē aizņemties aptuveni divus miljonus eiro. Ielu izbūvi iecerēts pabeigt 2023.gada būvdarbu sezonā.

Galīgais lēmums par projekta realizāciju vēl būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.