Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas domes "Konservatīvie" prasa Vladovu atstādināt no skolas direktores amata

© F64

"Konservatīvo" Rīgas domes frakcija saistībā ar šā gada 9. un 10.maija notikumiem pie pieminekļa Pārdaugavā, Uzvaras parkā, prasa Rīgas domes deputāti Annu Vladovu (S) nekavējoties atstādināt no Rīgas 80.vidusskolas direktores amata, informēja partijā.

"Konservatīvo" frakcija ir lūgusi Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu (IKSD) izvērtēt Vladovas atbilstību Rīgas 80. vidusskolas direktores amatam.

Partijas paziņojumā uzsvērts, ka atbilstoši Izglītības likumam par izglītības iestādes vadītāju ir tiesīga strādāt persona ar nevainojamu reputāciju un, kura ir lojāla Latvijas Republikai un Satversmei.

Rīgas vicemēre Linda Ozola (K) uzsver, ka vēlas strādāt kopā ar uzticamiem un profesionāliem kolēģiem drošā vidē. Ņemot vērā Latvijas drošības intereses, nav pieļaujama neviena indivīda atklāta vai slēpta kara noziegumu atbalstīšana vai okupācijas slavināšana, uzsver Ozola, aicinot IKSD "būt izlēmīgiem".

"Konservatīvie" uzskata, ka jebkura persona, kura minētajos datumos nolika ziedus un dziedāja padomju armiju slavinošas dziesmas pie okupācijas režīmu slavinošā pieminekļa, "ir mūsu valsts nodevēja".

"Nav pieļaujams, ka no valsts vai pašvaldības budžeta tiek algotas personas, kuras savā nostājā ir pretvalstiski noskaņotas. Nav pieļaujams, ka šādi cilvēki strādā mūsu izglītības sistēmā," uzsver "Konservatīvo" frakcijas vadītājs Jānis Ozols, aicinot uz "nulles toleranci" pret ikvienu, kurš nav lojāls Latvijai.

Kā ziņots, IKSD izskata Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) aicinājumu izvērtēt Vladovas atbilstību skolā ieņemamajam amatam.

IKVD un IZM domei nosūtīja vēstuli par Vladovas lēmumu 10.maijā nolikt ziedus pie pieminekļa Uzvaras parkā.