Brīvdienās būs izmaiņas Rīgas sabiedriskajā transportā

Ziemassvētkos un Vecgada dienā sabiedriskais transports kursēs pēc brīvdienu grafika. Kā ierasts, būs arī izmaiņas pašvaldības autostāvvietu darbā. Priecīgā ziņa – tāpat kā iepriekšējā gadā abās gadumijas dienās – 31. decembrī un 1. janvārī – pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Pašvaldības uzņēmums Rīgas satiksme (RS) informē, ka gada nogalē un nākamā gada sākumā būs izmaiņas sabiedriskā transporta, pašvaldības autostāvvietu un klientu apkalpošanas centru darbā. Pasažieriem jāielāgo, ka oficiālajās brīvdienās mainīsies darba dienu mēneša abonementa biļešu lietošanas kārtība, atgādina RS preses sekretārs Viktors Zaķis. Šogad Ziemassvētku vakars un Vecgada diena ir piektdienā, tāpēc 24. un 31. decembrī sabiedriskais transports kursēs pēc brīvdienu grafika. Informāciju par transporta kustību var iegūt RS interneta lapā www.rigassatiksme. Pasažieriem, kuri ir iegādājušies braukšanas kartes darba dienām, 24. decembrī darba dienu mēneša abonementa biļetes nebūs derīgas braukšanai sabiedriskajā transportā.

Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietas, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, 24., 25., 31. decembrī un 1. janvārī varēs izmantot bez maksas, izņemot tās stāvvietas, kas ierīkotas Vecrīgā – tur par auto novietošanu būs jāmaksā, informē V. Zaķis. Par pirmo auto novietošanas stundu jāmaksā trīs lati, bet par katru nākamo – pieci lati.

Savukārt RS klientu apkalpošanas centri būs slēgti 24., 25., 26., 31. decembrī un 1. janvārī. Klientu ērtībām 24. decembrī no pulksten 10 līdz 16 darbosies tikai viens apkalpošanas centrs – Prāgas ielā 1 (Rīgas starptautiskajā autoostā).

Uzņēmumā vēlreiz uzsver, ka tā interneta lapā www.rigassatiksme.lv iespējams uzzināt visu aktuālo informāciju par sabiedriskā transporta kustību Rīgā, maršrutu izmaiņām un kustības laikiem. Par izmaiņām kustības sarakstos var uzzināt, arī zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80001919. Taču svētku dienās un brīvdienās tas nestrādās.

Latvijā

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sieviešu un vīriešu konkurencē sasniegušajiem vieglatlētiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Svarīgākais