Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas mežu" darbinieki saņēmuši draudus ar viņiem fiziski izrēķināties pēc ziedu novākšanas

© Dmitrijs Suļžics / F64

Pēc ziedu novākšanas pie Uzvaras parkā esošā pieminekļa "Rīgas mežu" darbinieki saņēmuši draudus ar viņiem fiziski izrēķināties, draudēts arī citiem darbiniekiem Rīgas iestādēs un pat deputātiem, ziņo portāls "LSM".

Jau kopš 10. maija priekšpusdienas negāciju un draudu plūsma vērsta pret pašvaldības uzņēmumu "Rīgas meži", kura darbinieki, apsaimniekojot Uzvaras parka teritoriju, otrdien no rīta novāca 9. maijā saliktos ziedus. Draudi fiziski izrēķināties ar darbiniekiem tiek izteikti gan e-pastos, gan zvanot uz darbinieku tiešajiem tālruņa numuriem. "Rīgas meži" trešdien noalgojuši papildu apsardzi. Turklāt gan uzņēmums, gan atsevišķi darbinieki vērsušies ar iesniegumiem Valsts policijā, informēja kapitāldaļu turētāja pārstāvis, Rīgas izpilddirektors Jānis Lange.

"Gan mutiski tiek zvanīts un terorizēti darbinieki, gan rakstveidā šāda veida draudi nonāk mūsu darbiniekiem. Mums ir svarīga nulles tolerance, tādēļ aicinām vērsties tiesībsargājošajās institūcijās visos šajos gadījumos," stāstīja Lange.

Ar līdzīgām negācijām pēdējās pāris dienas saskaras arī Rīgas pašvaldības policijas un citu pilsētas iestāžu darbinieki. Pasargāti nav arī domes deputāti. Īpaši agresīvas ziņas saņemot tie krievu tautības deputāti, kuri draudētāju ieskatā nav pietiekami iestājušies par Uzvaras parkā esošo pieminekli.

Valsts policija apstiprināja, ka iesniegums no "Rīgas mežiem" ir saņemts un sākta resoriskā pārbaude.