Policija nosauc vainīgo pie 10. maija nekārtībām Uzvaras parkā

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Valsts policija TV3 raidījumam "900 sekundes" atklāja, ka situāciju 10. maija vakarā pie Uzvaras parkā esošā pieminekļa izraisījusi ziedu novākšana 10. maija rītā. Savukārt "Rīgas mežos" skaidro, ka teritorijas sakopšana Uzvaras parkā tika organizēta saskaņā ar Valsts policijas noteikto plānu "Par 2022.gada 8. un 9. maija pasākumu".

"Situācija, kas vakar notika pie pieminekļa, nebija plānota. Monitorējot mediju un soc.tīklu telpu, nekas neliecināja, ka par masveida organizētu pulcēšanos. Neviens negatavojās atkārtotam 9. maijam. Faktiski šo situāciju izraisīja ziedu novākšana no rīta, " TV3 raidījumam 900 sekundes skaidroja Valsts policija.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas meži" ziedus no pieminekļa pakājes Uzvaras parkā novāca 10. maija agrā rītā, jo pirmdien, dienas laikā, tie novītuši, bet naktī apsaluši. "Rīgas mežos" skaidro, ka teritorijas sakopšana Uzvaras parkā tika organizēta saskaņā ar Valsts policijas noteikto plānu "Par 2022.gada 8. un 9. maija pasākumu".

Tāpat saskaņā ar pašvaldība deleģējuma līgumu uzņēmumam ir jānodrošina operatīva dārzu un parku sakopšana, tādēļ "Rīgas meži" otrdienas rītā attiecīgajā teritorijā savāca ziedus, kā arī nodrošināja atkritumu savākšanu visā parka teritorijā, atbilstoši ikdienas darbiem.