Cilvēki Uzvaras parkā dzied un slavē Krieviju; iesaistās Speciālo uzdevumu bataljons [papildināts]

© Ekrānšāviņš no twitter

Starp simtiem cilvēku, kas otrdienas vakarā pulcējušies Uzvaras parkā, vairāki ir noskaņoti bravūrīgi - uzvedas skaļi, dzied, atskaņo mūziku, slavē Krieviju un svin padomju armijas uzvaru.

Otrdienas vakarā ap pustūkstotis cilvēku ir pulcējušies Uzvaras parkā. Daudzi no viņiem noliek ziedus padomju pieminekļa pakājē un turpina uzkavēties šajā vietā. Lai gan policija publiski sola nepieļaut pulcēšanos, Uzvaras parkā ir liels uz vietas stāvošu cilvēku pūlis.

Divas sievietes, kuras pakāpās pie norobežojošās sētas, lai noliktu sveces tuvāk piemineklim, policija aicināja tur neuzkavētieties.

Tikmēr pāris Uzvaras parkā esoši jaunieši pūļa iekšienē turēja rokās Krievijas karogu un skaļrunī atskaņoja tradicionālu krievu dziesmu, kurai vairāki klātesošie dziedēja līdzi. Kā novēroja LETA, policija šīs darbības nepārtrauca.

Pieminekļa pakājē dažādi cilvēki ik pa laikam izsauc padomju armiju slavinošus saukļus, raisot vairāku klātesošo aplausus, vairāki cilvēki uzvedas trokšņaini, daži ir arī manāmi iereibuši un bravūrīgi. Daudzi turpretim stāv klusu un uzvedas mierīgi.

Pie parka ir novietots ļoti daudz personīgo transportlīdzekļu, brīvu stāvvietu gandrīz nav.

Parkā notiekošo uzrauga policijas darbinieki. Nekādas vardarbīgas izpausmes parkā nav novērojamas.

Papildināts pulksten 22:37

Policija: Situācija Uzvaras parkā pie pieminekļa 22.30: Lielākā daļa personu ir izklīdināta, ar pārējiem personāžiem notiek darbs. Dažos gadījumos policijai nācās pielietot spēku aizturot personas.

Papildināts pulksten 22:30

Policija šobrīd pūli klīdina, ne visi to sadzird un sadarbojas, bet nepieciešamības gadījumā policija arī var pielietot spēku. Miermīlīgas sarunas bez rezultāta, šobrīd iesaistīts arī VP SUB. Aicinājumi pulcēties un klātbūtne tur tiek tulkots kā atbalsts Krievijas Federācijai.

Papildināts pulksten 22:00

Policija savā twitter kontā ziņo: Situācija no plkst. pēc 21.30-22.00: Uzvaras parkā pie pieminekļa: Valsts policija vismaz trīs personām ir fiksējusi militārās agresijas un karu slavinošo simbolu - Georga lentu - lietojumu publiskā vietā. Ir sākti administratīvie procesi. Uz laiku ierobežota satiksme ap parku.