Policija Uzvaras parkā aiztur ziedu spārdītāju

© dm

Valsts policija pastiprinātā režīmā strādā notikuma vietā Uzvaras parka teritorijā un pieminekļa apkārtnē, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un likumpaklausību, vēsta ieraksts policijas facebook kontā. 

Iedzīvotāji tiek aicināti nesaasināt situāciju un neizvērst nekāda veida provokācijas vai fizisku konfrontāciju. Policija atrodas notikuma vietā un ir pilnā gatavībā reaģēt, lai nepieļautu militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu, naida kurināšanu, huligāniska rakstura darbības vai citus sabiedriskās drošības un kārtības apdraudējumus. Viss notiekošais tiek fiksēts ar tehniskajiem līdzekļiem un iegūtie materiāli tiks vērtēti.
Sociālajos tīklos publicēts video materiāls, kurā redzams, kā kāds vīrietis izspārda pieminekļa pakājē novietotos ziedus un tādējādi izraisa pret sevi agresiju no apkārtesošajām personām.
"Policijai bija nekavējoties jāiejaucas, lai novērstu personu fizisku konfrontāciju un neeskalētu situāciju līdz iespējamai vardarbībai, īpaši vērstai pret šo personu. Vīrietis nogādāts policijas iecirknī, lai skaidrotu viņa darbības un izpausmes pieminekļa tuvumā, kas acīmredzami provocēja citas personas uz agresīvu reakciju un par to ir uzsākta resoriskā pārbaude. Tāpat ir fiksēti video, kad no automašīnas Uzvaras parka tuvumā ir atskaņota Krievijas Federāciju slavinoša mūzika - par to sākts administratīvais pārkāpumu process un persona tiks saukta pie atbildības," informē likumsargi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.