Gada laikā Rīgā divkāršojies trūcīgo personu skaits

Gada laikā Rīgā divkāršojies trūcīgo personu skaits, kam vajadzīgi pabalsti, pašlaik to skaits sasniedz 35 000 cilvēku, - intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Ar trūcīgo personu skaita palielināšanos pieaudzis arī sociālā budžeta apjoms, kas palielina kopējā pašvaldības budžeta deficītu. Kā otru budžeta deficīta palielināšanās iemeslu Ušakovs min ievērojamos līdzekļus, ko plānots ieguldīt skolu, bērnudārzu, kultūras celtņu atjaunošanā.

Trīs lielākie remontējamie objekti būs Augusta Dombrovska mantojums - "Ziemeļblāzmas" tautas nams, Ukraiņu vidusskola un Valsts mākslas muzejs. Kopējās investīcijas ir 20 miljoni latu, no kuriem vairāk nekā 12 miljoni paredzēti izglītības iestāžu renovācijai, 4 miljoni kultūras būvēm un 1,5 miljoni medicīnai, galvenokārt Rīgas pilsētas 1.slimnīcai, stāsta Rīgas mērs.

Par 400 000 latu tiks sakārtota lietus notekūdeņu kanalizācija, piemēram, bēdīgi slavenais nosprostojums Krasta ielā, kuru jau šogad tīrījām.

Ušakovs uzsver, ka deficīts Rīgas budžetā ir pilnīgi nosegts ar iepriekšējiem uzkrājumiem. "Tāda ir mūsu pozīcija, ka "sliktajos" gados iekrātais ir jāizmanto, lai gādātu par maznodrošinātajiem un pensionāriem – lai saglabātu viņiem paredzētās atlaides sabiedriskajā transportā un sniegtu citu sociālo atbalstu. Turklāt, krīzes dēļ rekonstrukcijas darbi patlaban ir lēti. Būvnieku prasītās cenas ir kritušās, savukārt domes pasūtījumi dod viņiem darba vietas, silda ekonomiku. Piekrītu, ka budžeta deficīts 12% nav mazs, taču ir bijuši gadi, kad deficīts bijis vēl lielāks," skaidro pašvaldības vadītājs.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.