Rīgas trūcīgajiem iedzīvotājiem maksās pārtikas pabalstu

Rīgas Sociālais dienests sācis piešķirt pabalstu par palīdzību pārtikas iegādei. Tas tiek maksāts vienu reizi gadā tiem cilvēkiem, kas deklarējuši pamata dzīvesvietu Rīgas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas. Pabalsta apmērs vienai personai ir 30 latu.

Tiesības saņemt pabalstu ir: bērnam invalīdam un ar celiakiju slimam bērnam, kuram nav noteikta invaliditāte un kas saņem valsts atbalstu; atsevišķi dzīvojošam vai ģimenē, kurā nav nevienas darbspējīgas personas, valsts vecuma pensijas saņēmējam, invaliditātes pensijas saņēmējam un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, ja ģimenes (personas) pēdējo trīs mēnešu vidējie ienākumi nepārsniedz 180 latu katram ģimenes loceklim mēnesī;

valsts vecuma pensijas saņēmējam, invaliditātes pensijas saņēmējam un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, kas dzīvo ģimenē, kura normatīvo aktu kārtībā atzīta par trūcīgu.

Pēc šā pabalsta doties varēs arī nākamgad, taču jāņem vērā, ka persona vai viņas likumīgais pārstāvis Rīgas Sociālajā dienestā pabalsta saņemšanai varēs vērsties tikai līdz 2011. gada 31. martam. Ierodoties ir jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, jāiesniedz iesniegums, jāaizpilda un jāparaksta iztikas līdzekļu deklarācija, ja nav spēkā esošas iztikas līdzekļu deklarācijas. Pabalsts bērnam invalīdam tiek piešķirts bez ģimenes ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanas.

Ja cilvēks dažādu iemeslu dēļ pats nespēj uzrakstīt iesniegumu, to viņam palīdzēs izdarīt Rīgas Sociālā dienesta speciālists. Pabalsta pretendents iesniegumu izlasa, paraksta, un tas tiek reģistrēts. Bez iesnieguma pabalstu nevar izmaksāt, skaidro Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas sektora vadītāja Lita Brice. Pabalstu gan pārskaita personas norādītajā norēķinu kontā, gan arī izmaksā skaidrā naudā.

Neskaidrību gadījumos informāciju var iegūt, zvanot uz Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Svarīgākais