Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ukrainas bēgļu centrs ik dienu uzņem aptuveni 800 apmeklētājus

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Ukrainas bēgļu centrs ik dienu turpina uzņemt līdz 800 patvēruma apmeklētājus, pēc vizītes centrā ar Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāja pirmo vietnieku Otmāru Karasu sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola (K).

Viņa sacīja, ka turpina samazināties bēgļu skaits, kuri apmeklē centru pirmo reizi, bet joprojām ir vērojams liels cilvēku pieplūdums, jo cilvēki nāk uz centru, lai saņemtu gan informāciju, gan nokārtotu vairākus dokumentus.

Ozola uzsver, ka Rīga pašlaik neplāno vērt vaļā citus patvēruma uzņemšanas centrus, bet, ja situācija Ukrainā pasliktināsies, tad Rīgas dome ir gatava dažādiem scenārijiem. Viņa saka, ka galvenā problēma ir cilvēku trūkums, kuri būtu gatavi šajos potenciālajos centros strādāt.

Savukārt Karass uzsver, ka patvērumu meklētāju centrs Rīgā ir līdz šim labākais tāda veida centrs, kādu viņš ir apmeklējis. Viņš norāda, ka centrā tiek regulēta bēgļu plūsma, personāls ir ļoti atsaucīgs un "kopumā ir sajūta, ka tu atrodies ģimeniskā atmosfērā".

Iepriekš EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš uzsvēra, ka iepriekš EP plenārsēdē Strasbūrā lēma nekavējoties piešķirt 3,4 miljardus eiro dalībvalstīm, kuras uzņem Ukrainas bēgļus, kā arī aicināja noteikt stingrākas sankcijas pret Krieviju.