Kur pazudis plakāts ar Putinu no Medicīnas muzeja fasādes?

© Foto kolāža/F64/Jānis Zvērs

Vairāki rīdzinieki, arī žurnālists Jānis Zvērs, sestdien ievēroja, ka uz Medicīnas muzeja fasādes vairs nav plakāta ar pārveioto Krievijas prezidenta Vladimira Putinu seju.

Cilvēki uztraucās, vai gadījumā kāds nav piespiedis Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzeju noņemt šo plakātu.

Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzejs skaidro, ka piektdienas vējš ieplēsa plakātu vidusdaļā. "Bijām spiesti to noņemt, lai nesabojātu vēl vairāk. Darīsim visu, lai jaunnedēļ tas atgrieztos savā vietā," mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta muzeja speciālisti.

Portāls NRA jau rakstīja, ka martā Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs uz fasādes pretī Krievijas vēstniecībai Ukrainas atbalstam izkāra lielizmēra plakātu ar Putina seju, sapludinātu ar galvaskausu.

Plakātā attēlotais ir mākslinieka Kriša Salmaņa veidotais žurnāla "Ir" 3.marta vāka noformējums.

18. martā Ārlietu ministrija (ĀM) no Krievijas vēstniecības saņēma protesta notu par blakus vēstniecībai, uz Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja ēkas sienas, uzstādīto lielizmēra plakātu ar pārveidotu Krievijas prezidenta Vladimira Putinu attēlu. Ko Ārlietu ministrija grasījās atbildēt uz šo notu, sabiedrībai netika atklāts. Vien ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstījis, ka "Latvija ciena un neierobežo mākslinieciskās izteiksmes brīvību".