Šodien pie t/c "Origo" būs iespējams ziedot asinis

© f64.lv, Lauris Vīksne

Pie tirdzniecības centra "Origo" Rīgā šodien no plkst.10 līdz 14 būs Valsts asinsdonoru centra (VADC) izbraukuma autobuss, sniedzot donoriem iespēju ziedot asinis, vēsta "Origo" pārstāvji.

Asinsdonoru centra autobuss laukumā pie "Origo" būs arī šogad 13.maijā, 10.jūnijā, 8.jūlijā, 12.augustā, 9.septembrī, 14.oktobrī, 11.novembrī un 9.decembrī.

VADC direktore Egita Pole norāda, ka sadarbība ar "Origo" sākta 2021.gada rudenī, un līdz pagājušā gada beigām asinis ziedoja 78 cilvēki, sniedzot iespēju palīdzēt vairāk nekā 200 pacientiem Latvijas slimnīcās.

"Asins komponentiem ir derīguma termiņš, tādēļ ir ļoti svarīgi krājumu visu laiku papildināt. Nozīmīgs ir ikviens donors, kurš ir gatavs ziedot daļu no sevis," uzsver Pole, piebilstot, ka viena ziedotā asins deva var būt noderīga pat trim cilvēkiem.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt pasei vai ID kartei un bankas konta numuram, kā arī jāatbilst visiem kritērijiem, par kuriem vairāk informāciju iespējams atrast VADC mājaslapā.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais