Rīga gatavojas iespējamam Ukrainas bēgļu plūsmas palielinājumam

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Rīgas pašvaldība gatavojas iespējamam Ukrainas bēgļu plūsmas palielinājumam, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Rīgas vicemēre Linda Ozola (K).

Ozolas ieskatā pakalpojumi Ukrainas bēgļiem galvaspilsētā kopumā tiek sniegti labi, taču ir atsevišķi darbi, kas ir izaicinoši. "Lielākais izaicinājums ir Pilsonības un migrācija lietu pārvaldes kapacitāte, nākot klāt jaunam uzdevumam - reģistrēt visā Latvijā bēgļu centros ieradušos personu datus personas koda saņemšanai. Šī ir jauna funkcija, kas nekad iepriekš nav darīta," pauda Ozola.

Kopējais līdz šim Rīgas bēgļu centrā reģistrēto bēgļu skaits sasniedzis 10 600.

Politiķe pastāstīja, ka pēdējās dienās redzams, ka jaunu bēgļu skaits samazinās - patlaban centrā ierodas apmēram 200 jauni cilvēki dienā. Ozolas ieskatā, iespējams, pieplūduma samazinājums skaidrojams ar koordinācijas uzlabošanos starp pašvaldībām, sekmīgākai kļūstot personu novirzīšanai uz citām pašvaldībām, kas ir brīvākas.

"Rīga ir gatava tam, ka šis varētu būt arī klusums pirms vētras, ņemot vērā ziņas no kaimiņvalstīm," sacīja Ozola.

Domājot par iespējām bēgļu masveida izmitināšanai, galvaspilsētā tiek veikti sagatavošanas darbi - tiek apzinātas iespējas izvērst šādas vietas dažādās vietās, pēc iespējas netraucējot, piemēram, izglītības procesu skolās. Ozola skaidroja, ka pašvaldība sazinājusies ar atbildīgajām valsts institūcijām par pieejamajām gultām un segām, ko būtu nepieciešams ātri sagatavot, ja bēgļu pieplūdums strauji pieaugtu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.