“Kurš par to maksās?” Atkritumu izgāztuvē mētājas Rīgas ielu veloceliņu norobežotāji

© Ekrānuzņēmums/Bez tabu

Bēdīgi slavenā Rīgas ielu stabiņu epopeja turpinās, jo kopā ar izvesto sniegu no Rīgas ielām Zaķusalas atkritumu izgāztuvē mētājas arī ceļu horizontālie norobežotāji, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

"Vakar, izbraucot ar ģimeni un apskatoties Daugavas malu, piefiksēju kūstošos sniega kalnus Zaķusalā, no kuriem rēgojas ārā riteņbraucēju celiņu norobežojošie elementi, kurus pagājušo gadu par lielu naudu uzstādīja. Kad tos uzstādīja, es jau sāku satraukties par to, kas ar tiem notiks ziemā. Un te nu tas arī notika-šie elementi tika vienkārši norauti un izmesti atkritumu kaudzē! Kas pa to atbildēs un maksās," raidījumam stāsta aculiecinieks Māris.

Arī satiktie garāmgājēji visi kā viens apliecina, ka pie vainas noteikti ir autoceļu uzturētāji, ziemā šķūrējot sniegu no ietvēm! Bez Tabu komanda devās apsekot, no kurām Rīgas ielām ir pazuduši ceļu horizontālie norobežotāji. Izrādās, paņemtie norobežotāji no Zaķusalas lieliski atbilst Bruņinieku ielā iztrūkstošajiem, kuri norobežo velojoslu. Tomēr ne tikai Bruņinieku ielas visā garumā no velojoslu elementiem nav ne ziņas, ne miņas, arī Lāčplēša un Ķīpsalas ielā to nav.

"Uzturētāji, veicot nepieciešamos darbus, ir norāvuši gumijas atdures vai plastmasas stabiņus. Visas vietas pilsētā ir apsekotas, un Rīgas domes Satiksmes departaments ir uzdevis autoceļu uzturētājam visu to atmaksāt un atjaunot infrastruktūru, " raidījumam saka Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Lelde Rudzika.

Svarīgākais