Rīgas cirka ēkai tiek kārts Spāru svētku vainags

© Dmitrijs Suļžics / F64

Pabeigta Rīgas cirka ēkas kupola konstrukcijas paneļu montāža, līdz ar to cirka kupols ir pārsegts, būtiskākā rekonstrukcijas daļa ir paveikta un ēkas augstākajā punktā tiek kārts Spāru svētku vainags, informēja Rīgas cirka pārstāve Zane Volkinšteine.

Viņa norāda, ka kopš rekonstrukcijas sākuma izbūvētas galvenās nesošās konstrukcijas ar jaunu pamatu plātni, uz kuras caur kolonām ir uzbalstīts dzelzsbetona rīģelis un uz kura ir uzmontēts kupols. Patlaban tiek veikti visu veidu inženierkomunikāciju izbūves darbi, kā arī ir sākti jumta izbūves un apdares darbi.

Būvuzņēmuma "Aidaco Group" pārstāvis Valdis Koks uzsvēra, ka patlaban būvdarbi Rīgas cirkā noris stingri saskaņā ar darbu izpildes grafiku. Viņš norādīja, ka lielākais izaicinājums un sarežģītākais posms - kupols - ir veiksmīgi samontēts ar precizitāti līdz milimetram. Pēc Koka paustā, šo kupolu bija svarīgi uzbūvēt paredzētajā laikā, lai pārējos darbus varētu turpināt saskaņā ar darbu izpildes grafiku.

"Energoefektivitātes darbus Rīgas cirka ēkā paredzēts pabeigt šā gada rudenī. Piesaistot papildu finansējumu, paredzēts veikt būvniecības otro un trešo kārtu, kas ietver Merķeļa-Kalniņa ielas pasāžas izbūvi, kā arī Rīgas cirka skolas un mākslinieku rezidenču telpu būvniecību, taču jau pēc energoefektivitātes darbu pabeigšanas Rīgas cirka ēkā būs iespējams rīkot izrādes un uzņemt skatītājus," norāda būvuzņēmuma "Aidaco Group" pārstāvis.

Rekonstrukcijas laikā Rīgas cirks viesizrādes rīko dažādās citās kultūrtelpās - tuvākais paredzētais pasākums ir Somijas apvienības "Race Horse Company" futūristiskā antigravitācijas izrāde "O'DD", kas notiks 5.aprīlī un 6.aprīlī VEF Kultūras pilī.

Savukārt, lai atbalstītu Ukrainas bēgļu iejušanos Latvijā, Rīgas cirks cilvēkiem no Ukrainas piedāvā apmeklēt izrādi bez maksas. Lai iegūtu bezmaksas ielūgumus, jāaizpilda reģistrācijas anketa, sekojot saitei "forms.gle/x5jUwbfZFbYqT5Ja8".

Izrāde "O'DD" paredzēta bērniem un jauniešiem no 12 gadu vecuma.