Saeimas komisija lems par Uzvaras parka pieminekļa demontāžu

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Saeimas Ārlietu komisija šodien spriedīs par tālāko virzību iedzīvotāju iniciatīvai, kurā aicināts demontēt Uzvaras parkā esošo pieminekli.

Komisijas sēde paredzēta plkst.10 Jēkaba ielā 10/12, 307.telpā. Sēdē paredzēta Ārlietu ministrijas, tieslietu ministra, Saeimas Juridiskā biroja un sabiedrības līdzdalības platformas "ManaBalss.lv" pārstāvju dalība. Tāpat plānota iniciatīvas autora Uģa Poļa dalība.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja deputātu Artusa Kaimiņa un Lindas Mednes (K) priekšlikumu Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā ierakstīt aizliegumu rīkot publiskus pasākumus tuvāk par 200 metriem no jebkura padomju armiju vai tās karavīru uzvaru un piemiņu slavinoša pieminekļa.

Komisijas sēdes diskusijās izskanēja, ka aizliegums attiektos arī uz pasākumu rīkošanu blakus Uzvaras parkā esošajam piemineklim.

Tikmēr koalīcijas diskusijā par Uzvaras parkā esošā pieminekļa nākotni viedokļi atšķīrušies, paudis "Konservatīvo" līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Bordāns reizē norādījis, ka koalīcijā atbalstīts viņa priekšlikums Saeimas Ārlietu komisijā atsākt 2019.gadā iesākto darbu, lai sagatavotu risinājuma variantus saistībā ar šo pieminekli.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais