Pasažierim par braukšanu bez biļetes pieprasīts 45 latu naudassods

Biļešu kontrolieri trolejbusā kādam pasažierim par braukšanu bez biļetes pieprasījuši 45 latu naudassodu; "Rīgas satiksme" apliecina, ka naudassoda apmērs nav mainījies, - tas joprojām ir 2-5 lati, informē laikraksts "Telegraf".

Pasažieris laikrakstam stāstījis, ka iekāpis trolejbusā, bet vēl neesot paspējis sameklēt naudu biļetei, kad pie viņa jau pienākuši vairāki kontrolieri. Viņi neesot klausījušies vīrieša skaidrojumos, kāpēc vēl nav paspējis iegādāties biļeti, un piedraudējuši izsaukt policiju, ja sods netiks samaksāts.

Kāds cits "zaķu" pāris neesot sācis strīdēties ar kontrolieriem, bet mēģinājuši pieprasīto piecu latu vietā sodu nokaulēt. Kontrolieri šādu iespēju nolieguši, norādot, ka no 1.decembra sods par braukšanu bez biļetes esot 5 lati. Pēc prasītās summas nomaksāšanas viņiem izrakstīta kvīts.

Pēc tam kontrolieri atkal ķērušies pie vīrieša, tuvākajā pieturā piespieduši viņu izkāpt no trolejbusa un turpinājuši skaidrošanos jau uz ielas. Vīrietim norādīts, ja viņš nevarot samaksāt sodu uz vietas, viņam tikšot noformēts administratīvais protokols un 45 latu naudassods, kas jāsamaksā 10 dienu laikā pretējā gadījumā papīri tikšot nosūtīti tiesu izpildītājiem un summa palielināšoties vismaz trīs reizes. Viņam atkārtoti ieteikts samaksāt sodu tūlīt, lai summa vēlāk nepieaugtu līdz 120 latiem.

Rezultātā vīrietim esot izdevies vienoties par viena lata naudassoda nomaksu, ar kontrolieriem viņš esot šķīries visnotaļ mierīgi.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis skaidro, ka naudas soda apmērs 1.dece,brī nav mainījies, tie joprojām ir 2-5 lati, turklāt kontrolieriem nav tiesību noformēt nekādus protokolus. Tiesa, pašlaik tiekot izskatīts variants ieviest šādu iespēju, taču tas varētu stāties spēkā ne agrāk kā nākamā gada februārī. Izrakstīt sodu kontrolieri varēs tikai par 5 latiem. "45 latu naudassods - tā vienkārši ir atsevišķu kontrolieru interpretācija," piebilda Zaķis.

Visus neapmierinātos pasažierus Zaķis mudina zvanīt uz "Rīgas satiksmes" bezmaksas tālruni 80001919.

Svarīgākais