Rīgā pie bēgļu centra Kongresu namā izveidojusies gara rinda

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien pie Kongresu namā Rīgā izvietotā bēgļu centra izveidojusies gara rinda, apstiprinā Rīgas dome.

Cilvēki tiek reģistrēti pakalpojumu sniegšanai jau nākamajai nedēļai uz 21.martu, kad tiks atvērts atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem Rīgas Tehniskās universitātes bijušajā ēkā Vecrīgā.

Brīvprātīgie kopā ar robežsargiem apseko rindā esošos cilvēkus, lai noskaidrotu, kuriem no bēgļiem nepieciešama steidzama palīdzība, piemēram, nodrošinot pajumti. Šie cilvēki un tie, kas ir pierakstījušies iepriekš pakalpojumu saņemšanai, tiek apkalpoti prioritāri.

Brīdī, kad tiks sasniegta maksimālā bēgļu centra kapacitāte, cilvēki par to tikšot informēti.

Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Šteins (AP) otrdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atzina, ka Iekšlietu ministrija darot visu iespējamo, lai celtu iekšlietu dienestu - Valsts robežsardzes un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes - kapacitāti bēgļu centrā.

"Darām visu iespējamo, tāpat tiks atvērti jauni centri ar citām pašvaldībām. Es domāju, ka tuvāko dienu laikā situāciju uzlabosim," piebilda Šteins.

Kā ziņots, līdz vakardienas pusdienlaikam kopš Rīgas Kongresu namā izvietotā atbalsta centrā bēgļiem no Ukrainas atvēršanas tajā apkalpoti 2862 cilvēki.

Ukrainas iedzīvotājiem izsniegti 2102 e-taloni braukšanai Rīgas sabiedriskajā transportā un 1956 Latvijas mobilo operatoru SIM kartes.

Saņemti 492 iesniegumi par garantētā minimālā ienākuma nodrošināšanu, 516 iesniegumi par krīzes pabalstu bet 452 iesniegumi Eiropas Savienības pārtikas paku saņemšanai.

No Ukrainas iedzīvotājiem ir saņemti vairāk nekā 507 pieteikumi uzņemt bērnus kādā no izglītības iestādēm Rīgā. No tiem 364 ir pieteikumi bērnu uzņemšanai skolā, bet 143 ir pieteikumi uzņemšanai pirmsskolas izglītības iestādēs.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.