Rīgas domnieki atbalsta vienotā atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem izveidi Kongresu namā

© Vladislavs Proškins/F64

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas deputāti piektdien atbalstīja lēmumprojektu par vienotā atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem izveidi Kongresu namā.

Atbalsta centrs tiek veidots ar mērķi sniegt iespējami pilnvērtīgu palīdzību vienuviet Ukrainas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā saistībā ar Krievijas izraisīto karu.

Centrs koordinēs pašvaldības palīdzības sniegšanu ar valsts iestādēm un nodrošinās vienotu informācijas uzskaiti par izdevumiem, kas saistīti ar Ukrainas iedzīvotājiem sniegto atbalstu.

Centra darbības nodrošināšanas organizatoriskos jautājumus risinās pilsētas izpilddirektors. Viņam arī jānoslēdz līgums ar SIA "Rīgas nami" par telpu nomu un apsaimniekošanu.

Kā ziņots, šodien plānota arī Rīgas domes ārkārtas sēde par šī centra izveidi.

Jau vēstīts, ka 24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)