Rīgā izkārs simtiem Ukrainas karogu; katru dienu pie Krievijas vēstniecības notiks protesti

© f64.lv, Kaspars Krafts

Lai paustu atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas agresiju, pie apmēram 400 Rīgas skolām, bērnudārziem, interešu izglītības iestādēm, bibliotēkām un kultūras centriem 2.martā tiks izvietoti Ukrainas karogi, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Jau ziņots, ka Rīgas dome 24.februārī, ārkārtas sēdē pieņēma deklarāciju, kurā kategoriski nosoda Krievijas Federācijas agresiju, uzbrūkot Ukrainai, kā arī pauž solidaritāti Ukrainas tautai un nelokāmu atbalstu Ukrainas brīvībai, suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai.

Dome arī lēma no rezerves fonda paredzēt līdz 500 000 eiro lielu finansējumu, lai sniegtu palīdzību Ukrainai un tās iedzīvotājiem, kas cietuši no Krievijas Federācijas militārās agresijas.

Tikmēr sākot ar 1.martu līdz karadarbības Ukrainā beigām pie Krievijas vēstniecības Rīgā ik dienu no 8.00 līdz 21.00 notiks protesta akcija, lai iestātos par Ukrainas neatkarību un solidarizētos ar ukraiņu tautu.

Akciju rīko jaunatnes organizācija "Protests".

Akcijas laikā pie Krievijas vēstniecības plānots uzturēt nepārtrauktu cilvēku plūsmu, lai atgādinātu, ka šis iebrukums netiks aizmirsts tik ilgi, kamēr Krievijas karaspēks pilnībā nepārtrauks nežēlīgos uzbrukumus Ukrainas teritorijā, ziņo organizācija.

Jau ziņojām, ka naktī uz 24.februāri Krievijas karaspēks iebruka visā Ukrainas teritorijā.

Krievijas iebrukums Ukrainā saņēma starptautisku nosodījumu.

Svarīgākais