Brīdina par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem rīt Rīgā

Rīgas domes Satiksmes departaments brīdina par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem rītdien, 14.novembrī, sniega un puteņa dēļ.

Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Prauliņa aģentūru LETA informēja, ka, ņemot vērā meteoroloģijas dienestu laika prognozes, rīt Rīgā atkal snigs jau no rīta, kad iedzīvotāji dodas uz darbu, un turpināsies visu diennakti, tādēļ iedzīvotāji aicināti no rīta izbraukt no mājām agrāk un rēķināties, ka snigšanas laikā braukšanas apstākļi būs apgrūtināti, satiksmes plūsma lēna un ceļā nāksies pavadīt ilgāku laiku.

Autovadītājus, kas ziemas apstākļos nejūtas droši uz ceļa, departaments aicina pēc iespējas izmantot sabiedrisko transportu.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā turpinās strādāt diennakts dežūrrežīmā. Tāpat kā līdz šim, galvenā uzmanība tiks pievērsta maģistrālajām ielām un tiltiem.

Atbilstoši brauktuvju uzturēšanas prasībām Rīgā uzņēmumiem tiltu brauktuvju tīrīšana ir jāpabeidz divu stundu laikā pēc snigšanas beigām, bet maģistrālo ielu brauktuvju tīrīšana - trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, Rīgā joprojām ir biezākā sniega sega Latvijā - 36 centimetri.

Svarīgākais