Aicina ziņot par bezpajumtniekiem

Iedzīvotāji tiek aicināti ziņot par cilvēkiem, kas dzīvo nepiemērotos apstākļos, piemēram, dārza būdiņās, šķūnīšos, pamestās ēkās. Lai šos bez pajumtes palikušos cilvēkus varētu nogādāt uz patversmi, lūgums zvanīt Rīgas patversmes Mobilajai brigādei darbdienās no pulksten 9 līdz 17 pa tālruni 67037374 vai mobilo tālruni 27023550.

Rīgā pašlaik visas naktspatversmes ir gatavas uzņemt cilvēkus, kas palikuši bez jumta virs galvas. Nelabvēlīgos laika apstākļos patversmes strādā no pulksten 17 līdz 24, bet, tiklīdz ārā būs mīnus 10 grādu, tās būs atvērtas visu diennakti. Rīgas domes Labklājības departamentā informē, ka vietu skaits visās naktspatversmēs Rīgā kopā jau ir palielināts līdz 683.

Rīgas domes līdzfinansētās patversmes darbojas Maskavas ielā 208 (vīriešu nodaļa) un Bārddziņu ielā 2 (sieviešu nodaļa). Naktspatversme Zilais Krusts atrodas Maskavas ielā 336, bet patversme vīriešiem Esi drošs Bebru ielā 16. Patvērumu var meklēt arī Latvijas Sarkanā Krusta naktspatversmē vīriešiem un sievietēm Gaiziņa ielā 7, kā arī SIA Craft group naktspatversmē Bolderājā, Esplanādes ielā 1, un PINS naktspatversmē sievietēm Tvaika ielā 2/12.

Labklājības departaments arī atgādina, ka dienas centrs bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem Rīgas iedzīvotājiem strādā katru dienu no pulksten 9 līdz 17. Tur iespējams aprunāties ar sociālā darba speciālistu, nepieciešamības gadījumā konsultē arī psihologs. Dienas centrā notiek izglītojošas, fizisko spēju attīstības, darba iemaņu apguves un sociālās rehabilitācijas, atbalsta un pašpalīdzības grupu nodarbības. Grūtībās nonākušajiem cilvēkiem iespējams saņemt ģimenes ārsta pakalpojumus, viņi var nomazgāties dušā, dezinficēt drēbes, atbrīvoties no utīm, kā arī izmazgāt veļu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais