FOTO: Levits Rīgas pilī sagaida Vācijas prezidentu; oficiālā pieņemšana noritējusi gan ar, gan bez maskām

© Foto kolāža/F64

Pēc Valsts prezidenta Egila Levita ielūguma šodien un rīt Rīgā darba vizītē viesojas Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers, lai kā goda viesis nolasītu referātu starptautiskajā zinātniskajā konferencē "Latvijas Republikas Satversmei 100".

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, konference 16.februārī norisināsies Rīgas pilī. Savukārt abu valstu prezidentu sarunās tiks apspriests plašs divpusējo un starptautisko tematu loks, tai skaitā Eiropas drošības jautājumi.

Šodien Vācijas prezidents Rīgas pilī tiekas ar Levitu. Pēc tikšanās gaidāma abu valstu prezidentu kopīga preses konference. Savukārt 16.februārī Rīgas pilī Šteinmeiers starptautiskajā zinātniskajā konferencē "Latvijas Republikas Satversmei 100" lasīs referātu "Kopējo konstitucionālo tradīciju atziņas demokrātiskai un brīvai Eiropai".

Pēc dalības konferencē Valsts prezidents un Vācijas prezidents kā Rīgas Vāgnera nama atjaunošanas projekta patroni apmeklēs Rīgas Vāgnera namu. Tāpat abi prezidenti dosies uz "Rail Baltica" būvlaukumu, lai uzsvērtu projekta nozīmību Baltijas jūras reģiona savienojamībai nākotnē.

Vācijas prezidentu vizītē pavadīs dzīvesbiedre Elke Bīdenbendere.