Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Tiek nojaukts krāmu tirdziņš "Latgale"

© Ekrānuzņēmums

Pašvaldības SIA "Rīgas centrāltirgus" (RCT) šodien sācis labiekārtot krāmu tirgu "Latgale", apstiprināja RCT pārstāve Renāta Petrova.

Ņemot vērā, ka no šī gada 1.janvāra tirgus "Latgale" teritorija ir RCT pārziņā, esot nolemts lauzt līgumu ar iepriekšējo teritorijas nomnieku SIA "Nakts tirgus".

Petrova uzsvēra, ka pašlaik tiek īstenoti tikai paši nepieciešamāki darbi - nojauktas atsevišķas tirdzniecības vietas un teritorija iztīrīta. Pēc tam RCT izvietos citus tirdzniecības galdus, lai nodrošinātu iespēju tirgotājiem strādāt.
Krāmu tirgus funkcija šajā vietā pagaidām tiks saglabāta.
Petrova norādīja, ka pagaidām nav zināmas izmaksas, cik RCT maksās teritorijas iztīrīšana un labiekārtošana. Taču plānots, ka šos darbus varētu pabeigt pāris nedēļu laikā.

Tie esot īstermiņa pasākumi situācijas uzlabošanai. Savukārt ilgtermiņa plāno esot saistīti ar kopējo teritorijas attīstību, piebilda Petrova.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, RCT 2020.gadā strādāja ar 6,37 miljonu eiro apgrozījumu un 250 000 eiro zaudējumiem. Uzņēmums pilnībā pieder Rīgas pašvaldībai.

Kā LETA jau ziņoja, pagājušā gada decembrī Rīgas dome nolēma sākt "Rīgas nami", SIA "Rīgas pilsētbūvnieks", RCT un SIA "Rīgas serviss" apvienošanu.

Šīs izmaiņas iniciētas ar vīziju, ka apvienošana dos ieguldījumu Rīgai un rīdziniekiem jau tuvākajā laikā - palielinot pilsētas ienākumus, samazinot apsaimniekošanas izdevumus un nosakot skaidrus spēles noteikumus biznesam un investīcijām.

Apvienošana stiprinās korporatīvo pārvaldību, ļaus izvedot efektīvāku administrāciju, ļaus īstenot vienotu nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas sistēmu un veicinās ārpakalpojumu sniegšanu, cer pašvaldība.