Trešajā Adventē notiek svētku pasākumi un koncerti

Klāt jau trešā Advente, kuras laikā no 11. līdz 17. decembrim tiek piedāvāta plaša koncertu un svētku pasākumu izvēle gan maziem, gan lieliem.

Kultūras un tautas mākslas centrā Ritums 11. decembrī plkst. 17.00 sāksies pasākums Pie Himzela kunga Jaunielā Ziemassvētku noskaņās, kurā varēs mācīties taisīt rotājumus, klausīties burvīgu koncertu un mieloties ar svētku mielastu.

12. decembrī visus rīdziniekus un pilsētas viesus uz Rātslaukumu aicina Latvijas mūziķi, lai kopīgi nosvinētu trešo Adventes svētdienu.

Plkst. 17.00 Ziemassvētku melodijas atskaņos atraktīvais metāla pūšaminstrumentu ansamblis Christmas Brass, no plkst. 17.20 visus klātesošos muzikāli sveiks dziedātāja Amber, kura dziedās dziesmas no sava Ziemassvētku albuma Karameles».

Īsi pēc 18.00 uz skatuves kāps un savas ziemas sajūtas caur mūziku stāstīs dziesminieks Kārlis Kazāks, kura repertuārā tiks iekļauti gan paša komponētie skaņdarbi, gan pazīstamas latviešu tautasdziesmas.

Trešās Adventes koncertu uz Melngalvju nama balkona plkst. 19.00 noslēgs šarmantā dziedātāja Jolanta Gulbe ar pavadošo sastāvu.

Trešdien - 15. decembrī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā gaidāma Latvijas Radio kora 70 gadu jubilejas koncertu un cikla Vakara sarunas Jāņa baznīcā» kulminācija. Koncerta uzmanības lokā būs Latvijas Radio koris kā īpaša mūzikas laikmeta liecinieks un veidotājs. Programma izvēlēta tā, lai katram diriģentam, kurš kādreiz vadījis Radio kori būtu iespēja diriģēt dziesmu, teikt publisku vārdu un izskanētu ikviena ar kora darbību agrāk vai tagad cieši saistīta komponista opuss.

Taureņi debesīs vērojami vasaras vidū. Visvairāk to pietrūkst ziemas tumšākajā laikā. Un šoreiz kopā ar radošo apvienību «Tauriņi debesīm» tie atgriežas 16. decembrī Sv. Pētera baznīcā Rīgas Ziemassvētku koncertprogrammā, lai aicinātu sev līdzi mirgojošā lidojumā. Lidojuma laiks 17. - 18. gadsimts, Vācija. Virziens – baroks. Zvaigžņu un neredzētu gaismas ziedu dejas Kaspara Putriņa interpretācijā.

Latvijā

Pasaules mēroga ielu mākslinieks no Francijas – Aéro pabeidzis savu sienas gleznojumu “Mana dzīve ir mana valsts” (My country is life) Liepājā, Krišjāņa Valdemāra ielā 56. Tas ir jau astotais darbs, ko Liepājai dāvina pludmales kafejnīca “Red Sun Buffet”, informē Mareks Alberts.

Svarīgākais