Septembrī Rīgā darbu sāks divi jauni bērnudārzi

© Dmitrijs Suļžics / F64

Septembrī Rīgā darbu sāks divi jauni bērnudārzi, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Bērnudārzi darbosies pašvaldībai piederošajās ēkās Slāvu ielā 19 un Rūpniecības ielā 21, kurās pabeigti pārbūves darbi.
Plānots, ka abas izglītības iestādes sāks darbu septembrī, un tajās kopā būs vietas 300-340 audzēkņiem.

Līgums par ēkas pārbūvi Slāvu ielā 19 tika noslēgts 2021.gada 30.jūnijā. Sešus mēnešus ilgo būvdarbu laikā veikta telpu pārplānošana, visu inženiertīklu izbūve, apkures sistēmas nomaiņa un automatizācija, elektroinstalācijas un apgaismes ķermeņu nomaiņa, videonovērošanas sistēmas ierīkošana.

Tāpat izbūvēta ugunsaizsardzības sistēma, nomainīti ūdensvada un kanalizācijas tīkli, iebūvētas mēbeles un virtuves tehnika.

Notikusi arī ārējo norobežojošo konstrukciju siltināšana, kā arī teritorijas labiekārtošanas darbi un rotaļu laukuma izbūve.

Kopējā telpu atjaunošanas platība ir 3213,1 kvadrātmetrs. Kopējā labiekārtotās teritorijas platība ir 10 206 kvadrātmetri. Kopējās būvdarbu izmaksas ir 2 132 488 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Pēc pārbūves darbu pabeigšanas ēkā izveidotas 11 grupas ar kapacitāti līdz 200 audzēkņiem.

Būvdarbu izmaksas telpu pielāgošanai pirmsskolas izglītības iestādes vajadzībām Rūpniecības ielā 21 sasniegušas 1 440 633 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Būvdarbu laikā veikta telpu pārplānošana, visu inženiertīklu izbūve, apkures sistēmas nomaiņa un automatizācija, ventilācijas sistēmas izbūve, elektroinstalācijas un apgaismes ķermeņu nomaiņa, videonovērošanas sistēmas ierīkošana, ugunsaizsardzības sistēmas izbūve, ūdensvada un kanalizācijas tīklu nomaiņa, iebūvējamo mēbeļu izbūve, ārējo norobežojošo konstrukciju siltināšana, logu un ārdurvju nomaiņa un teritorijas labiekārtošanas un rotaļu laukuma izbūve.

Virtuves aprīkojuma uzstādīšana izmaksājusi 95 785 eiro. Kopējā telpu atjaunošanas platība ir 1418,4 kvadrātmetri, savukārt kopējā labiekārtotā teritorija ir 7013 kvadrātmetri.

Pēc telpu pārbūves ēkā izveidotas piecas grupas ar kapacitāti līdz 100 audzēkņiem.

Bērnu pieteikšana konkrētajās pirmsskolas izglītības iestādēs, atkarībā no personāla nokomplektēšanas iespējām, tiks izsludināta vasaras sākumā.

Darbi abās pirmsskolas izglītības iestādēs īstenoti ar pašvaldības finanšu līdzekļiem, kā arī ņemot valsts budžeta aizņēmumu.