Šodien "airBaltic" iepazīstinās ar jauno "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīnu

Šodien Latvijas nacionālās aviokompānija "airBaltic" ielūdz uz mediju pasākumu, lai iepazīstinātu ar jauno "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīnu, kas tikko atgādāta no Kanādas uz Latviju, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja lidsabiedrībā.

Iepazīšanos ar jauno un ekonomisko lidaparātu vadīs "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Jau ziņots, ka decembra sākumā "airBaltic" pabeigusi "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīnu finansēšanas darījumu.

""Bombardier Q400 NextGen" lidmašīnu finansējuma nodrošināšana bija apjomīgs darījums. Jaunās ekonomiskās un modernās lidmašīnas ļaus "airBaltic" samazināt lidojumu izmaksas. Tas ir īpaši svarīgi tagad, kad degvielas cena turpina augt, bet klienti mūsu tirgos pieprasa arvien lētākas biļetes," uzsver "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.

Kopā astoņas "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīnas iegādājās uzņēmums "Nordic Aviation Capital AS" (NAC), no kura aviokompānija "airBaltic" lidmašīnas saņems līzingā. Kopējā lidmašīnu vērtība pēc cenrāža ir 212 miljoni ASV dolāru (aptuveni 114,5 miljoni latu).

Trīs no astoņām NAC iegādātajām lidmašīnām līdz šim bija "airBaltic" īpašumā. To cenrāža vērtība ir 79,5 miljoni ASV dolāru (aptuveni 43 miljoni latu). Līdz ar šo darījumu tās pāries NAC īpašumā, un "airBaltic" tās izmantos līzingā, informēja Vanags.

NAC ir pasaulē lielākā turbopropelleru lidmašīnu līzinga kompānija, kuras lidaparātus izmanto tādas aviokompānijas kā "Lufthansa", "American Airlines", "US Airways", SAS, "Flybe", TACA, kā arī lieli reģionālie aviopārvadātāji. "Nordic Aviation Capital" flotē ir vairāk nekā 130 lidmašīnas - "ATR 42", "ATR 72", "Bombardier Dash 8", "Boeing 737", "MD 83", "CRJ 200", "Fokker 50" un "Saab 2000".

Jau ziņots, ka par astoņām Kanādas aviobūves uzņēmuma "Bombardier" lidmašīnām "Q400Next Gen" kopējā darījuma summa pēc kataloga ir 212 miljoni ASV dolāru (114,5 miljoni latu), taču individuālās sarunās ar lidsabiedrību šī summa var mainīties. Līguma summa ir konfidenciāla.

Svarīgākais