Rīgā mazturīgos baro četras zupas virtuves

Rīgā darbojas četras zupas virtuves, kā arī atkal strādā divas siltā ēdiena izsniegšanas vietas Daugavas labajā un kreisajā krastā.

Šogad no 27. septembra līdz 27. oktobrim tika īstenots izmēģinājuma projekts, ierīkojot divas siltā ēdiena izsniegšanas vietas Mazajā Krasta ielā 3 un Mārtiņa ielā 73. Tur tika paēdināti pensionāri, bezdarbnieki un ģimenes ar bērniem. Šajā laikā cilvēkiem izdalīja 20 618 porciju, izlietojot 20 000 latu. Rīgas domes Labklājības departaments, izvērtējot pilotprojekta izpildes gaitu un pieprasījumu pēc šāda veida pakalpojuma, secināja, ka tas ir nepieciešams, tāpēc nākamgad paredzēts to paplašināt. Apzinoties, ka mazaizsargātiem rīdziniekiem nereti trūkst santīmu braucienam sabiedriskajā transportā, ēdiena izdales vietas būs pēc iespējas pieejamākas un tiks ierīkotas katrā Rīgas rajonā un priekšpilsētā. Šim mērķim nākamā gada budžetā paredzēti 914 tūkstoši latu, kas ļaus nodrošināt vidēji 400 porciju vienā izdales vietā katru darbdienu.

Pašlaik Daugavas labajā un kreisajā krastā siltā ēdiena izdale turpinās telpās, kas pielāgotas tā, lai cilvēki arī uz vietas varētu paēst. Katru darbdienu tiek piedāvāta cita ēdienkarte: zupa, otrais ēdiens un dzēriens. Ēdienu varēs baudīt uz vietas vai arī ņemt līdzi uz mājām (savos traukos). Rīgas domes Labklājības departamenta iedzīvotāju informēšanas sektora vadītāja Lita Brice stāsta, ka siltā ēdiena izdales vietas darbosies katru darbdienu no pulksten 10 līdz 18 (vai arī līdz laikam, kad tiks izdalītas visas porcijas).

Šobrīd silto ēdienu var saņemt Maskavas ielā 172, 2. korpusā (ieeja caur pagalmu no Maskavas ielas 172), jābrauc ar 3., 7. vai 9. tramvaju līdz pieturai Lubānas iela vai ar 15. trolejbusu līdz pieturai Rēznas iela, kā arī Daugavgrīvas ielā 48 (ieeja no Daugavgrīvas ielas caur vārtiem), jābrauc ar 3., 13., 30. vai 246. autobusu līdz pieturai Lauksaimniecības mašīnu rūpnīca.

Rīdziniekiem, kuri vēlas saņemt siltu ēdienu, būs jāuzrāda Rīgas Sociālā dienesta izsniegts izziņas oriģināls: izziņa par atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam; izziņa par atbilstību maznodrošinātās ģimenes (personas) statusam; izziņa par atbilstību atsevišķi dzīvojošas personas vai ģimenes statusam, kas tiesīgas saņemt pilnu atbrīvojumu no pacienta iemaksas un līdzmaksājuma, 50% atbrīvojumu no pacienta iemaksas un līdzmaksājuma un atbrīvojuma no pacienta līdzmaksājuma par zālēm un medicīnas precēm saskaņā ar normatīvajiem aktiem par ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtību.

***

ZUPAS VIRTUVES ATRODAS

Āgenskalna tirgus rajonā, skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu, strādā darbdienās no pulksten 13 līdz 14,

Čiekurkalna tirgū (Ropažu ielā 70), strādā darbdienās no pulksten 13 līdz 14,

K. Barona ielā 56, strādā katru dienu, izņemot svētdienas, no pulksten 9 līdz 11,

dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem (Katoļu ielā 57), strādā katru darbdienu no pulksten 13 līdz 15 (pusdienas saņem tie klienti, kuri piedalās dienas centra nodarbībās un veic līdzdarbības pienākumus).

Rīgas dome līdzfinansē kopumā 800 porciju dienā piecas reizes nedēļā.

Svarīgākais