Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā sniega dēļ var būt apgrūtināta satiksme

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Rīgā rīta stundās sasnidzis daudz sniega, tādēļ var būt apgrūtināta satiksme, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Šorīt plkst.5.30 stājies spēkā dzeltenais brīdinājums par snigšanu Rīgā, kas ilgs līdz plkst.10 un mazākā apmērā turpināsies arī visas dienas garumā.

Rīta stundās sniega sega Rīgā palielinājusies par 5-9 centimetriem, vietām sasniedzot pat 20 centimetrus.

Uzņēmumi, kas pilsētā veic sniega attīrīšanu, strādā pastiprināti. Darbu veic 67 sniega attīrīšanas transporta vienības.

Pašvaldība brīdina, ka visas dienas garumā satiksme var būt apgrūtināta, iedzīvotājiem jāieplāno lielāks laiks ierastā maršruta veikšanai. Saistībā ar gaidāmo snigšanu, šodien atsevišķos Rīgas rajonos var būt traucētas arī āra aktivitātes un kavēta sabiedriskā transporta un gājēju pārvietošanās.

Iedzīvotāji aicināti rūpīgi pārdomāt transportlīdzekļu novietošanu, lai sniega tīrīšana notiktu bez aizķeršanās. Transportlīdzekļu vadītājiem nav ieteicams veikt apdzīšanas manevrus, kā arī jāizvēlas laikapstākļiem piemērots automašīnas vadīšanas stils, ievērojot pietiekamu distanci ar priekšā braucošo transportlīdzekli.

Namu īpašnieki un apsaimniekotāji aicināti pievērst uzmanību ietvju stāvoklim un veikt atkārtotu to tīrīšanu, ja snigšana turpināsies arī dienas garumā. Noteiktās Rīgas centra ielās ar palielinātu gājēju intensitāti ietvju stāvokli kontrolē Rīgas pašvaldības policija un pašvaldības sešas mobilās sniega tīrīšanas vienības, operatīvi iesaistoties to attīrīšanā un pretslīdes nodrošināšanā, pēc darbu veikšanas izrakstot rēķinu namīpašniekam.