Rīgā jau var izmēģināt daudzveidīgos ziemas priekus

Jaunais Mežaparka atpūtas komplekss Ziemas parks radījis lielu interesi – pirmajās tā darbības dienās apmeklētāju skaits sasniedzis divus tūkstošus. Slidošanas prieku un slēpošanas azartu ļaudīm ir iespēja izmēģināt gan Rīgas centrā, gan pilsētas mežos.

Daudzviet aktīvās atpūtas cienītāji var slidot un slēpot bez maksas, piemēram, slidotavās, kuras ierīkotas un vēl tiks iekārtotas sporta laukumos pie pilsētas skolām.

Slidos pie skolām

Imantā slidotāji jau griež piruetes Anniņmuižas slidotavā. Tiesa, jāsaprot, ka ledus kvalitāte ir atkarīga no ārgaisa temperatūras. Jau tagad ikviens mikrorajona iedzīvotājs bez maksas var izmantot slidotavu pie Šampētera vidusskolas Šampētera ielā 98 (Zemgales priekšpilsētā), Anniņmuižas vidusskolas Kleistu ielā 14 (Kurzemes rajonā), Pļavnieku ģimnāzijas Saharova ielā 35 (Latgales priekšpilsētā), bērnu un jauniešu centra Laimīte Sarkandaugavas ielā 24 (Ziemeļu rajonā) un Rīgas 45. vidusskolas Ropažu ielā 34 (Vidzemes priekšpilsētā). Kā informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā, slidotavas plānots ierīkot arī pie Rīgas 7. pamatskolas Jaunciema ielā 4, Rīgas Jāņa Poruka vidusskolas Gaujas ielā 23, Rīgas Centra humanitārās ģimnāzijas K. Barona ielā 97a, Rīgas 28. vidusskolas Sliežu ielā 23 un pamatskolas Rīdze K. Valdemāra ielā 2.

Bez maksas var slidot arī Rīgas pilsētas publiskajā slidotavā pie Okupācijas muzeja. Darbdienās tur piruetes iespējams griezt no pulksten 14 līdz 22, bet brīvdienās un skolēnu brīvlaikā – jau no pulksten 10. Toties Ziemassvētku vakarā un Vecgada vakarā slidotava būs atvērta pat līdz pulksten 2. Ja nav savu slidu, to noma maksās divus latus stundā, bērniem – tikai 50 santīmu.

Uz kameras no kalna

Savukārt Mežaparka ziemas atpūtas kompleksā, kur piedāvā gan kameršļūkšanu, gan distanču slēpošanu, gan arī dabisko slidotavu, bez maksas iespējams izmantot slidotavu un slēpošanas trasi. Kameršļūkšana, šķiet, ir visinteresantākais un aizraujošākais izklaides veids, bet par to jāmaksā divi lati (par 30 minūtēm). Tiek solītas kopumā septiņas šļūkšanas trases un arī distanču slēpošanas trase 700 metru garumā. Ziemas parkā var izklaidēties no pirmdienas līdz ceturtdienai (no pulksten 11 līdz 20, piektdienās un sestdienās – no 10 līdz 22, bet svētdienās – no 10 līdz 21). Šeit iespējams iznomāt arī slidas un slēpošanas inventāru par attiecīgi diviem un trim latiem stundā. Mežaparkā padomāts arī par autobraucēju ērtībām – ar automašīnām var iebraukt līdz Lielās estrādes teritorijai, kur izveidota auto stāvvieta. Maksa par automašīnu novietošanu – lats.

Slēpotājiem jau gatavi maršruti

Distanču slēpošanas trases šoziem būs Uzvaras parkā, Mežaparkā, Anniņmuižas mežā un Šmerlī. Tur varēs slēpot bez maksas, un vismaz divās – Uzvaras parkā un Mežaparkā – būs arī inventāra noma, kas gan būs par maksu. Slēpotāji Uzvaras parkā tiek gaidīti no pulksten 9.30 līdz pat vēlam vakaram, turklāt katru dienu. Slēpošanas trasi sestdien atklās arī Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kur varēs noīrēt arī inventāru. Šeit mierīgā gaisotnē lieli un mazi sportotāji varēs izbraukt vairāku maršrutu trases, kas vīsies gar ezera krastu. Slēpotāji katrs pēc savām spējām varēs mēģināt pievārēt gan garāku, gan īsāku gabalu. Slēpot varēs, nopērkot ieejas biļeti muzejā.

Publisko slidotavu visas nedēļas garumā, kā ierasts, piedāvā arī Lido atpūtas centrs.

Svarīgākais