Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aizdomās par divu mazgadīgu zēnu pavešanu aiztur vīrieti

© Ģirts Ozoliņš / F64

Rīgā janvāra vidū Valsts policija (VP) aizturējusi kādu vīrieti aizdomās par divu mazgadīgu zēnu pavešanu netiklībā, informēja VP.

Rīgas Pašvaldības policija bija saņēmusi informāciju no kāda bērnu un jauniešu centra vadības par vīrieti, kurš sazvanās un sarakstās ar vairākiem bērniem. Pēc informācijas pārbaudes radās aizdomas par vīrieša noziedzīgajiem motīviem, tādēļ nekavējoties informēta VP.

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes pirmā biroja likumsargi 19.janvārī iespējamo vainīgo 1984.gadā dzimušo vīrieti aizturēja.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka viņš uz ielas iepazinies ar bērniem, kuriem tobrīd bija 12 un 13 gadu, un aicinājis viņus pie sevis uz mājām. Viņš bērniem piedāvājis cigaretes un saldumus, rādījis pornogrāfiska satura materiālus, runājis par seksuāla rakstura tēmām un aicinājis mazgadīgos veikt seksuāla rakstura darbības.

Izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka noziegums izdarīts laikā no 2021.gada oktobra līdz decembrim.

Patlaban policijai ir informācija par diviem cietušiem zēniem.

Policijā sākts kriminālprocess par mazgadīgas personas pavešanu netiklībā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana līdz septiņiem gadiem.

Aizdomās turētais iepriekš ir sodīts par citu noziedzīgu nodarījumu. Tāpat viņš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par pavešanu netiklībā, un šajā kriminālprocesā pašlaik notiek tiesvedība.

Saistībā ar notikušo tiesa vīrietim ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Likumsargi aicina pieaugušos pārrunāt ar bērniem jautājumu par apdraudējumu, kas var rasties, pārmērīgi uzticoties svešiem cilvēkiem. Tāpat vecāki un uzticības personas ir aicinātas veidot uz savstarpējo sapratni balstītas attiecības ar bērnu, lai krīzes situācijā bērns vērstos pie uzticamiem pieaugušajiem.