Glābēji palīdz sievietei no Daugavas izvilkt gleznu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki šodien devušies palīgā kādai sievietei, kurai Daugavā bija iekritusi glezna.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, neilgi pirms plkst.13.25 sieviete ar automašīnu braukusi pāri Vanšu tiltam. Automašīnai uz jumta bagāžnieka bijusi piestiprināta glezna. Mākslas darbs atraisījies un iekritis Daugavā. Izmisusī sieviete zvanījusi glābējiem un lūgusi, lai viņi palīdz gleznu izcelt no upes.

Glābēji ieradušies notikuma vietā un, izmantojot laivu, piekļuvuši gleznai, kura veiksmīgā kārtā bija uzkritusi uz ledus gabala, tāpēc nebija nogrimusi.

VUGD darbinieki gleznu izcēluši un nodevuši īpašniecei.

Kā piebilda Vetere, mākslas darbs bijis gleznots ar eļļas krāsām, tāpēc slapjums to nav īpaši sabojājis.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais