Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

FOTO: Margarita Vilcāne uzmirdz savā jubilejas vakarā

© Vladislavs Proškins/F64

Lielajā ģildē risinās latviešu estrādes karalienes Margaritas Vilcānes jubilejas vakars "Margarita. Melodija. Mode.", kurā uzstājas Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO), maestro Raimonds Pauls, dziedātāji Intars Busulis, Normunds Rutulis, Daumants Kalniņš un citi.

Lielajā ģildē no 29.janvāra līdz 26.februārim būs iespēja apskatīt multimediālo Vilcānes skatuves tērpu izstādi, iezīmējot modes unikālo vietu estrādes jomā 20.gadsimta otrajā pusē. Tērpu māksliniece ir Ārija Punenova.

Dziedātājas jubilejas koncertā uzstāsies Zigfrīds Muktupāvels, Rutulis, Busulis, Kalniņš, grupa "Carnival Youth", koris "Anima", instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā un pati jubilāre. Līdzās Vilcānei uzstāsies arī īpašie viesi - modes māksliniece Asnāte Smeltere un Pauls.

Vilcāne ir viena no Latvijas populārākajām estrādes māksliniecēm. Viņas koncertdarbība ir cieši saistīta ar Lielās ģildes namu, kādreizējo Valsts filharmoniju, kā arī ar Ulda Stabulnieka vokāli instrumentālo ansambli "Tip top" un Rīgas Estrādes orķestri (REO). Vilcāne koncertējusi gan kā solomāksliniece, gan duetā ar ilggadējo skatuves partneri Ojāru Grīnbergu.

Koncertu var apmeklēt vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušas personas. Pasākuma norises vietā būs jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

Savukārt izstāde apskatāma Lielās ģildes Baltajā zālē no 29.janvāra līdz 26.februārim pirmdienās un otrdienās no plkst. 12 līdz 15 un koncerta norises laikā. Izstāde būs apskatāma arī 29.janvārī un 19.februārī no plkst.12 līdz 15, klāt esot idejas autorēm un modes māksliniecēm, kas sniegs stāstījumu par tērpiem.