Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā mainīti atsevišķu autobusu maršrutu nosaukumi

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Lai uzlabotu pasažieru orientēšanos Rīgas sabiedriskā transporta tīklā, no šodienas mainīti 10., 29. un 47.autobusa maršruta nosaukumi, informē "Rīgas satiksmes" pārstāve Inese Rozīte.

Turpmāk 10.autobusa maršruta nosaukums būs "Abrenes iela-Jaunmārupe", 29.autobusa "Mežciems-Vecmīlgrāvis", savukārt 47.autobusa "Abrenes iela-Getliņi". Minētie maršruti veic iebraucienus Brūkleņu ielā, Bukultos un Šķirotavā, kur abos kustības virzienos apstājas vienās un tajās pašās pieturvietās.

Rozīte skaidroja, ka iepriekšējā kārtībā pasažieriem nebija iespējams savlaicīgi un nepārprotami uztvert maršruta galapunkta nosaukumu. Plānots, ka jauno nosaukumu maiņa uzlabos pasažieru iespējas savlaicīgi saskatīt maršruta galapunktu, mazinot pārpratumus atsevišķās maršrutu daļās. Tā arī norādītajos maršrutos nosaukumā tiktu ievēroti līdzīgi pamatprincipi kā pārējos maršrutos, kur netiek uzrādīti šķērsojošo apkaimju nosaukumi.

Nomainot trīs autobusu maršrutu nosaukumus, mainītas arī sarakstu plāksnes, balss paziņojumi transportlīdzeklī, kā arī nosaukumi uz iekšējā un ārējā displeja sabiedriskajā transportā.