Pēc vairāku kilometru pakaļdzīšanās policija aiztur divus kabeļu zagļus

Naktī uz otrdienu Rīgā pēc vairāku kilometru pakaļdzīšanās policijas darbinieki apturēja automašīnu ar diviem kabeļu zagļiem.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, 6.decembrī īsi pirms pusnakts kāds aculiecinieks ziņoja policijai par to, ka Ziemeļblāzmas dzelzceļa stacijā novērojis, kā divi vīrieši zog elektrības kabeļus no vairākiem dzelzceļa vagoniem - refrižeratoriem.

Uz notikuma vietu izbrauca patruļpolicijas vienība "Alfa", kuras darbinieki Ziemeļblāzmas tuvumā pamanīja automašīnu "VW Passat". Policisti pieprasīja, lai automašīnas vadītājs apstājas, taču viņš šai prasībai nepakļāvās un bēga. Policijas darbinieki automašīnu panāca vien pēc vairākiem kilometriem - Ganību dambī.

Tika aizturēts automašīnas šoferis un pasažieris - 1976. un 1982.gadā dzimuši agrāk par zādzībām tiesāti vīrieši. Pie viņiem likumsargi atrada neskaitāmus kabeļus, arī kabeļus, kas nozagti no vilciena sastāva.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par zādzību, turklāt "VW Passat" vadītājs tiks sodīts arī par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, kurus viņš izdarīja, bēgot no policijas, informēja Sadovskis.

Šodien tiesa lems par abiem aizturētajiem vīriešiem piemērojamo drošības līdzekli. Policija lūgusi viņus apcietināt.

Svarīgākais