Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Izmaiņas bērnu pieteikšanā un uzņemšanā Rīgas skolu 1. klasēs

© Ģirts Ozoliņš / F64

Pēc VARAM saskaņojuma stājušies spēkā grozījumi Rīgas domes saistošajos noteikumos "Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi bērna uzņemšanai 1.klasē Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs", kas paredz vairākas izmaiņas bērnu pieteikšanai un uzņemšanai skolā, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Pēc VARAM saskaņojuma stājušies spēkā grozījumi Rīgas domes saistošajos noteikumos "Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi bērna uzņemšanai 1.klasē Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs", kas paredz vairākas izmaiņas bērnu pieteikšanai un uzņemšanai skolā.

Ņemot vērā valsts attīstību digitalizācijas jomā, saistošajos noteikumos iekļauta izmaiņa, kas precizē vecāku iespējas pieteikt bērnus skolā, nosūtot pieteikumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, uz skolas e-pasta adresi vai skolas oficiālo e-adresi. Pieteikumu par bērna reģistrēšanu 1.klasei iespējams iesniegt arī izglītības iestādē klātienē, iepriekš sazinoties ar skolu un vienojoties par pieteikuma iesniegšanas laiku.
Tāpat noteikumos veiktas izmaiņas prioritāšu definēšanā, nosakot kā vienu no augstākajām prioritātēm bāreņu iekļaušanu izglītības iestādes 1. klašu pretendentu sarakstā. Saistošo noteikumu grozījumos precizēti arī izglītības iestāžu mikrorajoni. Izmaiņas notikušas saistībā ar vairāku skolu nosaukumu maiņu, proti, ir precizēti to nosaukumi iestāžu mikrorajonu attēlojumā.

Saistošie noteikumi pieejami Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta tīmekļa vietnē www.iksd.riga.lv sadaļā "Normatīvie akti", savukārt skolu mikrorajonu sadalījums atrodams minētās tīmekļvietnes sadaļā "Katalogs".