Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

“Rīgas satiksme” vērsīsies tiesā pret šoferi par tramvaju satiksmes apturēšanu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

“Rīgas satiksme” Civilprocesa likumā paredzētajā kārtībā vērsīsies pret automašīnas vadītāju, kurš, nevērīgi novietojot stāvvietā transportlīdzekli, uz stundu aizkavēja tramvaju satiksmi un ietekmēja daudzu pasažieru ikdienu.

Vienlaikus uzņēmums gatavojas vērsties valsts institūcijās ar iniciatīvu noteikt lielāku atbildību autovadītājiem, kuri, nevērīgi novietojot savus transportlīdzekļus, ietekmē sabiedriskā transporta kustību.

7. janvārī ap plkst. 14.00 Rīgā, K. Barona ielā pie mājas Nr. 129, virzienā uz pilsētas centru pārāk tuvu tramvaja sliežu klātnei uzskatāmi nepareizi tika novietota automašīna. 1. maršruta tramvaja kustība tika pārtraukta un šajā vietā sabiedriskais transports ar simtiem pasažieru stāvēja 58 minūtes.

Maršrutā pasažieru pārvadājumus nodrošina vairāki tramvaji, tādējādi nevērīgi novietotās automašīnas dēļ kustība tika apturēta kopā četriem zemās grīdas tramvajiem, un tie attiecīgi kavēja kustību maršrutā 58, 47, 37 un 27 minūtes.

Nodrošinot pakalpojumu tik lielam klientu skaitam un vērtējot kādi zaudējumi rodas šādu un līdzīgu gadījumu dēļ, “Rīgas satiksme” gatavo priekšlikumus iesniegšanai atbildīgajām iestādēm, lai normatīvajos aktos noteiktu bargākus sodus par sabiedriskā transporta kustības traucējumu izraisīšanu.

Par automašīnas novietošanu stāvēšanai, pārkāpjot Ceļu satiksmes noteikumus, Rīgas pašvaldības policija ir sastādījusi administratīvā pārkāpuma protokolu, kā arī uz notikuma vietu tika izsaukts evakuators transportlīdzekļa pārvietošanai.

Uzņēmums bieži saskaras ar situācijām, kad sabiedriskā transporta kustība tiek apturēta autovadītāju nevērības dēļ. “Rīgas satiksme” atgādina, ka, novietojot automašīnu stāvvietā, noteikti ir jāpārliecinās, vai tai garām varēs pabraukt sabiedriskais transports. Ja automašīnas novietošanas vietas tuvumā kursē tramvajs, jāpārliecinās, ka auto attālums no tramvaja sliežu klātnes ir vismaz viens metrs.