No 2012. gada maršruta taksometru kustība Rīgā nodota "Rīgas satiksmes" pārziņā

Rīgas domes Satiksmes un transporta komitejas deputāti šodien konceptuāli atbalstījuši domes lēmuma projektu, kurā pašvaldības uzņēmumam „Rīgas satiksme” tiek piešķirtas tiesības sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus Rīgas maršrutu tīklā arī no 2012. gada 1. janvāra.

Lēmums paredz arī maršruta taksometru pasažieru pārvadājumu organizēšanas nodošanu pašvaldības SIA „Rīgas satiksme” pārziņā.

"No šīm pārmaiņām Rīga tikai iegūs, jo plānots arī optimizēt ar satiksmes organizāciju saistīto pašvaldības institūciju darbu. Tāpat arī plānots izveidot jaunu, vienotu satiksmes vadības centru pašreizējam Rīgas pašvaldības sabiedriskajam transportam un maršruta taksometriem," norāda komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Pašvaldības un pārvadātāju noslēgtie līgumi par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu būs spēkā līdz 2011. gada 31.decembrim, līdz ar to nepieciešams domes lēmums par jauniem nosacījumiem. Izstrādātie jaunie nosacījumi, kas stāsies spēkā ar 2012. gada janvāri attiecas gan uz maršruta autobusu (mikroautobusu) pārvadātājiem, kas darbojas uz komerciāliem principiem, gan uz pašvaldības SIA “Rīgas satiksme”. Domes lēmumprojekts balstīts arī uz Eiropas Parlamenta un padomes regulu par sabiedriskā pasažieru transporta pakalpojumiem.

Satiksmes departamenta Pasažieru pārvadājumu pārvaldes priekšnieks Vitālijs Reinbahs komitejas deputātus informēja, ka minētā koncepcija ir saskaņota ar „Rīgas satiksmi” un pasažieru mikroautobusu pārvadāju pārstāvjiem.

Galīgais lēmums par izmaiņām galvaspilsētas sabiedriskā transporta organizācijā būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Svarīgākais