Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pierīgā iespējami plūdi; iedzīvotājiem jābūt gataviem evakuācijai

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Ceļoties ūdens līmenim, Rīgas pašvaldības policija (RPP) aicina vairāku apkaimju iedzīvotājiem būt gataviem evakuācijai, informēja RPP.

Spēcīgā vēja dēļ Rīgas ūdenstilpēs ūdens līmenis ir svārstīgs un neparedzams, dienas laikā tas strauji cēlās, taču pēcpusdienā atkal nokritās.

Ņemot vērā minēto, RPP aicina iedzīvotājus, kuri dzīvo applūstošās teritorijās, stingri sekot līdzi situācijai. Lielākais plūdu risks pastāv tiem rīdziniekiem, kuri dzīvo Lucavsalā, Vecdaugavā, Dārziņos, kā arī Ķīšezera un Juglas ezera krastos dzīvojošajiem.

Ja situācija pasliktināsies, policija aicina iedzīvotājus nekavējoties ziņot pa tālruni 110, lai kārtības sargi applūdušo teritoriju iedzīvotājus varētu laikus evakuēt un nogādāt viesnīcā. Tādā gadījumā jau laikus būtu jābūt gataviem evakuācijai, paņemot līdzi būtiskākās mantas. Savukārt tos, kam ir iespēja nakšņot citviet, policija aicina šo iespēju vismaz izvērtēt.

RPP civilās aizsardzības speciālisti turpina intensīvi uzraudzīt ūdens līmeni Rīgā, un ir potenciāliem glābšanas darbiem ir sagatavotas tehnikas vienības.

Kā ziņots, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdinājumu par vētru galvaspilsētā, Jūrmalā un Pierīgas novados pirmdien bija paaugstinājis no oranžā līdz sarkanajam līmenim.

Pirmdienas pievakarē Rīgā un citviet valsts rietumu un centrālajā daļā vētra kļūst vājāka, bet Latgalē vējš pastiprinās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.