Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas sabiedriskajā transportā ieviesīs "suņu" e-talonus

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Jau tuvākajās dienās suņiem būšot savs e-talons, ziņo skaties.lv

“Rīgas satiksmes” pārstāve Inese Rozīte sola, ka jau tuvākajās dienās tiks ieviests atsevišķs biļetes veids dzīvnieka pārvadāšanai. “Šobrīd esam tādā pārejas posmā. Bet tiklīdz viss tiks nopamatots un akceptēts, visas biļešu tirdzniecības vietas tiks informētas par jauno kārtību,” viņa skaidro.

Plānots, ka dzīvnieku pārvadāšana biļete būs ielādējama dzeltenajā e-talonā kā atsevišķs biļetes veids. To varēs pieprasīt jebkurā biļešu tirdzniecības vietā, kā arī iegādāties biļešu automātā.

Visticamāk, viens dzīvnieka brauciens turpmāk maksās 1,15 eiro. Tātad, lētāk nekā līdz šim, kad pie transportlīdzekļa vadītāja par suņa braucienu bija jāmaksā 1,50 eiro. Tiesa, gala lēmuma par jaunās biļetes cenu šobrīd vēl nav.

Kamēr īpaša suņu biļete vēl jāgaida, “Rīgas satiksmes” pārstāve aicina dzīvnieka pārvešanai iegādāties dzelteno e-talonu, izvēloties “cilvēka biļeti”, par braucienu maksājot 1,15 eiro.

Jāpiebilst, ka Rīgas sabiedriskajā transportā bez maksas drīkst vest dzīvniekus, ja tos pārvadā kā rokas bagāžu piemērotā konteinerā vai somā. Arī redzes invalīdi suni-pavadoni drīkst pārvadāt bez maksas.