Rīgā braukšanas apstākļi ir stabili; pašvaldība aicina būt piesardzīgiem atkalas laikā

© f64.lv, Kaspars Krafts

Rīgas centrā primāri tiek kaisītas ietves, uz kurām ir visintensīvākā gājēju plūsma, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Šorīt galvaspilsētā lijis sasalstošs lietus un izveidojusies atkala, tādēļ ielas un ietves bijušas slidenas. Ietves ar pretslīdes materiālu šodien kaisot divas mobilās brigādes, kopā apstrādājot ietves 106,3 kilometru garumā.

Pirms mobilās brigādes dodas darbā, maršrutu apseko pašvaldības policija, fiksējot ietvju posmus, kurus īpašnieki nav sakopuši. Pēc darbu veikšanas nesakopto teritoriju īpašniekiem tiek izrakstīts rēķins.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus šajā laikā būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties gar ēkām, pievēršot uzmanību ietvju stāvoklim. Tāpat arī vietvara aicina namu īpašniekus un apsaimniekotājus pievērst pastiprinātu uzmanību ietvju un jumtu stāvoklim, nodrošinot to attīrīšanu no sniega un pretslīdes materiālu kaisīšanu slīdamības mazināšanai.

Savukārt pilnsabiedrības "Daugavas labā krasta uzturētājs" un "Daugavas kreisā krasta uzturētājs" patlaban veikušas 1. un 2. kategorijas ielu kaisīšanu ar pretslīdes materiālu, braukšanas apstākļi šobrīd ir stabili.

Apkaimju mazajās ielās ledus kārta uz brauktuves ir pieļaujama, tās tiks kaisītas pēc nepieciešamības. Atkalas un temperatūras svārstību rezultātā šādos laikapstākļos asfalta segumā veidojas bedres, autovadītāji aicināti būt uzmanīgiem.