Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ielu uzturētāji svētku laikā Rīgā strādās paaugstinātas intensitātes režīmā

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Ielu uzturētāji svētku laikā Rīgā turpinās strādāt paaugstinātas intensitātes režīmā, norāda Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pārvaldē skaidroja, ka pēc pastiprinātās snigšanas, kas naktī mitējusies, galvaspilsētā turpinās maģistrālo un 2.kategorijas ielu sakopšana. Pabeidzot darbus pie šīm ielām, tiks sākta atsevišķu apkaimju ielu tīrīšana.

Tāpat pašlaik pastiprināti notiek darbi pie veloceļu, gājēju pāreju un pieturvietu sakopšanas.

Šonakt tiks turpināta sniega izvešana no Rīgas centra rajona pieturvietām un Vecrīgas.

Pašvaldībā informēja, ka saskaņā ar prognozēm ka Rīgā snigšana turpināsies arī šodien. Ielu uzturētāji svētku laikā turpinās strādāt paaugstinātas intensitātes režīmā.

Intensīvās snigšanas laikā iedzīvotāji aicināti pēc iespējas izvairīties no transportlīdzekļu novietošanas uz ielas. Tajās ielās, kuru malās novietotas automašīnas, sniega tīrīšana nevar notikt nepieciešamajā apmērā, jo lielas sniega kārtas nostumšana no brauktuves vidus uz tās ārmalu atstātās automašīnas iesprosto ielas malā. Sniega tīrīšanas tehnika šajos ielu posmos nevar veikt pienācīgu sniega nostumšanu no brauktuves, kas apgrūtina satiksmes kustību.

Svētku laikā par jautājumiem, kas saistīti ar ielu tīrīšanu, iedzīvotāji var vērsties Satiksmes vadības centrā, kas strādās 24 stundas diennaktī. Saziņai izmantojams tālrunis 800 36 00, kā arī e-pieteikums, kas aizpildāms tīmekļvietnē "Riga.lv".

Lai satiksme noritētu droši, šādos laikapstākļos transportlīdzekļu vadītājiem ir jābūt īpaši piesardzīgiem, ieturot lielāku distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Snigšanas laikā jāizvēlas braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošs ātrums, neveicot straujus manevrus.

Namu īpašniekiem un apsaimniekotājiem Rīgas dome atgādina, ka ietvju tīrīšana arī svētkos jāveic līdz plkst.8 un intensīvas snigšanas laikā atkārtoti. Par nesakoptu ietvi administratīvā soda apmērs ir līdz 1400 eiro.

Rīgas ielu, tiltu, velojoslu un pieturvietu tīrīšanu veic pilnsabiedrība "Daugavas labā krasta uzturētājs" un pilnsabiedrība "Daugavas kreisā krasta uzturētājs", kurās apvienojušies vairāki uzņēmumi - AS "Ceļu pārvalde", SIA "Roadeks", SIA "Rīgas tilti" un SIA "Pilsētas eko serviss".

Kopējais attīrāmo kilometru garums ir līdz 1021 kilometram. Kopumā tiek tīrītas 1737 Rīgas ielas, kas iedalītas trīs dažādās kategorijās.

Ikdienas tīrīšanas darbu Rīgas ielās nodrošināšana 67 transporta vienības (47 automašīnas un 20 traktorvienības), pieejams 5500 tonnas sāls un 3000 tonnas sāls-smilts maisījuma, kas tiks papildinātas atkarībā no laikapstākļiem.