Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Mitrofanovs: Ja pēc katra sniegputeņa nošausim amatpersonas, mums drīz beigsies patronas

© f64.lv, Reinis Hofmanis

"Jā pēc katra sniegputeņa nošausim amatpersonas, mums drīz beigsies patronas un arī amatpersonas," piektdien Rīgas domes sēdē teica opozīcijā esošās Latvijas Krievu savienības (LKS) frakcijas vadītājs Miroslavs Mitrofanovs, diskutējot par ierosinājumu atbrīvot no mata Rīgas mēru Mārtiņu Staķi (PP) un vicemēru Vilni Ķirsi (JV).

Viņš uzsvēra, ka LKS nebalsos par amatpersonu atbrīvošanu, taču uzskata, ka steidzami jārisina jautājums par to, kā tīrīt Rīgas ielas un ietves.

"Mēs atrodamies posmā starp diviem ziemas uzbrukumiem. Nākamnedēļ ziema atgriezīsies, tādēļ ir jārunā par risinājumiem," uzsvēra Mitrofanovs.

Viņš skaidroja, ka Rīgas galvenās ielas tika notīrītas daudz ātrāk, taču ietves netika laikus attīrītas un uz tām izveidojās ledus.

Mitrofanova ieskatā, tas ir saistīts ar nepareizu ielu un ietvju kopšanu. Savulaik, kad pašvaldībai neesot bijis pietiekami daudz līdzekļu, pienākums notīrīt ietves tika uzlikts uz rīdzinieku pleciem, un ietves ir jākopj piegulošo īpašumu īpašniekiem vai apsaimniekotājiem.

Pēdējos 30 gados pilsētas budžets ir audzis, bet iedzīvotāju vidējais vecums palielinājies. Tādēļ, Mitrofanova ieskatā, pienācis laiks pieņemt lēmumu ietvju attīrīšanu no sniega veikt centralizēti, un to varētu darīt uzņēmumi, kuriem ir speciālā tehnika.

Tas būtu attiecināms uz ietvēm, kas atrodas pie ielām, pa kurām kursē sabiedriskais transports. Tie esot apmēram 680 kilometri ietvju.

"Jābeidz ekspluatēt rīdzinieki, jāizbeidz verdzība un jāļauj strādāt profesionāļiem ar traktoriem," teica Mitrofanovs.

Viņš aicināja jau drīzumā sasaukt sanāksmi, kurā varētu lemt par līdzekļu piešķiršanu iepirkuma rīkošanai ietvju tīrīšanai centralizēti.

Kā ziņots, piektdien sasaukta opozīcijas rosinātā Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā iekļauti divi jautājumi par Staķa un Ķirša atbrīvošanu no amata par nepietiekami kvalitatīvu darbu nenodrošinot Rīgas ielu attīrīšanu no sniega.